Skip to main content

Βγαίνουν τα... μαχαίρια στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Το... ξήλωμα της διοίκησης από το δήμαρχο, όπως αποκάλυψε η Voria.gr δε φαίνεται ότι θα περάσει «αναίμακτα». Μετά τις 25 Αυγούστου πολλοί απειλούν...

Επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου το χτεσινό ρεπορτάζ της Voria.gr για τις αλλαγές στους αντιδημάρχους, που αποφάσισε ο δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, ζητώντας τις παραιτήσεις τους.

Πέρα όμως από την ανακοίνωση, σήμερα οι... φήμες και οι κατηγορίες «οργιάζουν», καθώς πίσω από την απόφαση του δημάρχου να αλλάξει τη διοικητική ομάδα του φαίνεται ότι υπάρχουν και προσωπικές κόντρες ανάμεσα στους οχτώ αντιδημάρχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιδήμαρχος, Ιωάννης Καμαρινός ήδη δέχεται «επιθέσεις» από συναδέλφους του, οι οποίοι μάλιστα επισημαίνουν πως μετά την 25η Αυγούστου θα υπάρξουν και... αποκαλύψεις.

Προς το παρόν επωνύμως δε θέλει να μιλήσει κανείς, παρά μόνον ο δήμαρχος, ο οποίος άλλωστε είχε επισημάνει από χτες ότι θέλει να προχωρήσει μεν στις αλλαγές, χωρίς όμως αυτό να έχει οποιεσδήποτε επιπτώσεις στη λειτουργία του δήμου ή στην ομόνοια της παράταξής του.

Γι' αυτό άλλωστε και έδωσε περιθώριο μέχρι τις 25 Αυγούστου στους αντιδημάρχους να κλείσουν τις όποιες εκκρεμείς υποθέσεις τους, για να γίνει ομαλά η μετάβαση στο νέο διοικητικό σχήμα.

Σε αυτό θα έχουν λόγο και τα μέλη της παράταξης του κ. Σούλα, αφού ο δήμαρχος φέρεται αποφασισμένος να θέσει όλα τα ζητήματα εντός της δημοτικής ομάδας, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος διάλογος και η συμφωνία για το διοικητικό σχήμα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Προφανώς και όλοι επιχειρούν να αποφύγουν τις συγκρούσεις και την ανάδειξη της «διάστασης» και των «αντιθέσεων» που υπήρξε ανάμεσα στους αντιδημάρχους (ο δήμαρχος είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί και εν πολλοίς αυτό βάρυνε και στη δική του απόφαση να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων). Όμως αυτό μπορεί να είναι εφικτό τώρα, δε φαίνεται όμως ότι θα παραμείνει έτσι και μετά την ανακοίνωση της νέας διοίκησης...

«Με στόχο την υλοποίηση άμεσων διαρθρωτικών αλλαγών και την επιτάχυνση του δημοτικού έργου στο πλαίσιο της αναζήτησης του καλύτερου και αποτελεσματικότερου μοντέλου διοίκησης προς το συμφέρον του δήμου και προς όφελος των δημοτών», ζήτησε ο δήμαρχος τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων, «προκειμένου να προβεί άμεσα σε αλλαγές στη διοίκηση και στον επανακαθορισμό αρμοδιοτήτων», όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

«Τα προβλήματα και οι αυξημένες ανάγκες του δήμου απαιτούν από όλους μας την επαγρύπνηση, την αυτοκριτική και τη συνεχή προσπάθεια αυτοβελτίωσης. Στο πλαίσιο αυτό ο επαναπροσδιορισμός των στόχων, των πολιτικών και της αποτελεσματικότητας μας με σκοπό των καλύτερο συντονισμό, μέσα από μια μόνιμη διαδικασία απολογισμού και σχεδιασμού αποτελεί στο εξής αυστηρή επιδίωξή μας που θα επαναλαμβάνεται κάθε έτος», δήλωσε ο κ. Σούλας.

Στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών και εν αναμονή των παραιτήσεων, ο δήμαρχος έθεσε ως περιθώριο στους Αντιδημάρχους την 25η Αυγούστου προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους, τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι αλλαγές  θα δρομολογηθούν σε κλίμα συνεννόησης, ομόνοιας και με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η δημοτική ομάδα προκειμένου μέσα από το διάλογο να προσδιορίσει τα επόμενα βήματα για την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα της διοίκησης», συμπλήρωσε ο κ. Σούλας.