Skip to main content

Βγαίνουν λίγα απορριμματοφόρα σε γειτονιές του Δήμου Θεσσαλονίκη

Θα βγουν για την αποκομιδή των σκουπιδιών συνολικά 11 απορριμματοφόρα στις γειτονιές της Τούμπας, Τριανδρίας, Άνω Πόλης, Ξηροκρήνης.

Λίγα απορριμματοφόρα με προσωπικό ασφαλείας θα βγουν από σήμερα σε γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση των εργαζομένων.

Στόχος, όπως δήλωσε η Κλεοπάτρα Χοροζίδου, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης & Μέλος ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στις γειτονιές και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, θα βγουν για την αποκομιδή των σκουπιδιών συνολικά 11 απορριμματοφόρα στις γειτονιές της Τούμπας, Τριανδρίας, Άνω Πόλης, Ξηροκρήνης. «Θα πάμε στις γειτονιές και σε ευαίσθητες περιοχές, όπως νοσοκομεία, λαϊκές αγορές. Όλες αυτές τις μέρες βγάζαμε κάποια απορριμματοφόρα στο κέντρο της πόλης», τόνισε.

Οι δήμος Θεσσαλονίκης, αφού πήρε το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου ιδιώτης να μαζέψει τα απορρίμματα, εξετάζει τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.

Παράλληλα, οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος προσπαθούν να εξομαλύνουν την κατάσταση, με προσωπικό ασφαλείας. Στους δρόμους βγαίνουν λίγα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή σκουπιδιών σε ευαίσθητες περιοχές.

Η κατάσταση σε πολλές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, λόγω του μεγάλου όγκου σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί από την πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Τα σκουπίδια όχι μόνο ξεχειλίζουν από τους κάδους, αλλά πλέον σχηματίζουν λόφους στα πεζοδρόμια και στις άκρες των δρόμων.



Και όλα αυτά, την ώρα που το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, τους κινδύνους που εγκυμονεί η εκτεταμένη συσσώρευση και παραμονή απορριμμάτων για την δημόσια υγεία, ιδιαίτερα σε περιβάλλον αυξημένων θερμοκρασιών, επισημαίνει, με ανακοίνωσή τους, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι στους δήμους απέχουν από τα καθήκοντά τους. Οι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι θα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη. Μάλιστα για τη Δευτέρα έχουν αποφασίσει διανομή έντυπου υλικού και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ απορρίπτουν την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών για τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τη Δευτέρα, ζητώντας συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη.