Skip to main content

Βγαίνω Voria... το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου

Οι εκδηλώσεις τα δροσερά βράδια της πόλης συνεχίζονται και ο kallitexnis.gr ψάχνει και προτείνει για αυτό το ΠΣΚ στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και λίγο πριν τη μεγάλη έξοδο από τη ρουτίνα της πόλης, όπου ο νους και το πνεύμα θα αφεθεί στις θεραπευτικές ιδιότητες των διακοπών σε γαλάζιες θάλασσες και βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό, ο kallitexnis.gr έψαξε και έμαθε όλα τα θεατρικά και μουσικά θεάματα που υπόσχονται ευχάριστες εκπλήξεις σε όσους παραμείνουν εντός και δεν ξεχυθούν στις παράλιες της Χαλκιδικής.

Μουσική Θέατρο Εκδηλώσεις

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Πρωτοανεβασμένο το 1972 από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης, «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη(σε συνεργασία με την Ελένη Χαβιαρά), με την ιδιότυπη γραφή του καθημερινού λόγου και τον αιχμηρό πολιτικό προβληματισμό, μέσα στην γλαφυρότητα της ελληνικής πραγματικότητας φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλιας λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να «βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Στον χώρο FolkArtCafé του Λαογραφικού μουσείου.

Ένα θεατρικό stand up show με τίτλο «Έχω μια τρέλα» από τον Νίκο Βαλβαζάνη παρουσιάζεται για μία παράσταση στο Θέατρο Σοφούλη, μέσα από κωμικά βιώματα και αναμνήσεις και βοηθά τον καθένα να ανακαλύψει τη δική του μοναδική τρέλα.

Μια μοναδική μουσική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν όσοι βρεθούν στη Μονή Λαζαριστών στις 21:30. Δύο από τις πιο αυθεντικές φωνές των τελευταίων χρόνων, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου, ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο.

Από τις όχθες του Parana στις γειτονιές του San Telmo έρχονται οι μουσικές των «Buenos Aires querido». Η αισθαντική φωνή της Γεωργίας Βεληβασάκη, μαζί με τον κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα και τον Δημήτρη Αραμπατζή στο bayan και το bandoneon, μας ταξιδεύουν στη φλογερή και νοσταλγική μουσική του Buenos Aires, μέσα από τραγούδια σπουδαίων αργεντινών συνθετών, στον κήπο του French Keys (Σοφούλη 48, Θεσσαλονίκη)

Σάββατο 27 Ιουνίου

Την πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου ανεβάζει αυτό το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ. Το έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος», που γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, αμέσως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία και επεξεργασία κειμένου του Γιάννη Καλατζόπουλου. Στο Θέατρο Δάσους στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Δάσους.

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης, για τη στήριξη του Θάνου Ανεστόπουλου(Διάφανα Κρίνα). Τα χρήματα θα διατεθούν για τα έξοδα της θεραπείας του ενάντια στον καρκίνο. Συμμετέχουν οι μπάντες: Χείλια Λουλούδια, Hearts on Battery, Hoodoo Doctor, Jane Doe, small hours society στο 8Ball Club.

Κυριακή 28 Ιουνίου

Στην καρδιά του καλοκαιριού, στην παραλία της Επανομής, 80 φωνές ενώνονται και μας ταξιδεύουν σε ελληνικές μελωδίες που αγαπήθηκαν ανά τον κόσμο. Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής, η Χορωδία Νέων Αγ. Ι. Χρυσοστόμου και οι καταξιωμένοι σολίστ Ελένη Μιχαλοπούλου και Μανώλης Χατζημανώλης, συμπράττουν με 15μελή ορχήστρα, και γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι που έχει κάνει το ελληνικό τραγούδι σε όλο τον κόσμο.

Εικαστικά και Εκθέσεις

Στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ – HELEXPO, άνοιξε η αυλαία της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις - Makeit Νew ΙΙΙ». Για 100 μέρες, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει σε μουσεία, εκθεσιακούς χώρους, γκαλερί και μνημεία 14 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης με έργα περισσότερων από 100 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, τρία συμπόσια, ένα φεστιβάλ περφόρμανς, εργαστήρια καλλιτεχνών, προβολές, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως διαρθρώνονται γύρω από το κεντρικό και το παράλληλο πρόγραμμα με άξονα τη Μεσόγειο.

Το Πεδίο Δράσης Κόδρα φέρει για τη φετινή χρονιά τον τίτλο ERROR (ΣΦΑΛΜΑ). Μέσα από τον τίτλο αυτόν οι εκθέσεις για το 2015 δίνουν το στίγμα ενός κυρίαρχου προβληματισμού. Σε μία πρώτη κυριολεκτική ανάγνωση, το σημαίνον της λέξης σφάλμα έχει αρνητικό πρόσημο. Εντούτοις, προσεγγίζοντας το σημαινόμενό της, αυτόματα ενσωματώνονται στη ίδια λέξη έννοιες θετικές. Η διόρθωση ως ανάγκη επαναφοράς, η αλλαγή ως προϋπόθεση εξέλιξης, η ανταπόκριση σε απρόβλεπτους παράγοντες ως δυνατότητα έκφρασης είναι μόνο κάποιες από αυτές.