Skip to main content

Βγαίνω Voria σε... δροσερή ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις τα δροσερά βράδια της πόλης συνεχίζονται και ο kallitexnis.gr ψάχνει και προτείνει για αυτό το ΠΣΚ στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει και η διάθεση φλέγεται αναμένοντας τα δροσερά βράδια της πόλης, που έρχονται να μας συστήσουν τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία σε όλο τους το φάσμα. Για τους διψασμένους της τέχνης ο kallitexnis.gr προτείνει και γι’αυτό το ΠΣΚ…

Μουσική Θέατρο Εκδηλώσεις


Παρασκευή 19 Ιουνίου

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Δάσους, το νέο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης που φέρει την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έρχεται ο Γιάννης Χαρούλης να μας κρατήσει συντροφιά με τις μουσικές του στο Θέατρο Δάσους.

Σε μια ταράτσα στο κέντρο της πόλης δύο συνηθισμένες, κι όμως τρελούτσικες, οικογένειες, οι Αναστασιάδηδες και οι Εμμανουηλίδηδες, σκιαγραφούν την ελληνική πραγματικότητα της δεκαετίας του ’90 μέσα από τις σχέσεις και τις περιπέτειες τους, στον Πολυχώρο ''ΕΝΩ'' - Ερμού 11 & Ι.Δραγούμη, απο τους NoVanTheaterLab.

Το Θέατρο Άρατος παρουσιάζει για εννιά συνεχόμενες παραστάσεις, «Το Κάστρο της Ωριάς» του Γιώργου Θεοτοκά. Πρόκειται για μια μονόπρακτη κωμωδία (1944) του Γιώργου Θεοτοκά, η οποία στηρίζεται στο ομώνυμο ακριτικό δημοτικό τραγούδι. Ο Γιώργος Θεοτοκάς αποτέλεσε έναν από τους εκπροσώπους και τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του ’30.

Ο 1ος Όροφος (Ολυμπίου Διαμαντή 20) θα φιλοξενήσει για μία συναυλία τον C-drik από το Βέλγιο και τον PS Stamps Back από την Αθήνα. Το σετ τους την Παρασκευή ίσως να κινηθεί γύρω από ένα σφικτά δομημένο ρυθμικοθορυβικό ηχοτοπίο.


Σάββατο 20 Ιουνίου

Ένα καινούριο δυναμικό σχήμα, Sharp 9 , αποτέλεσμα της σύμπραξης τεσσάρων γνωστών μουσικών της blues/rock, soul σκηνής της πόλης, εμφανίζονται στο Blue Barrel. Το σχήμα ολοκληρώνεται άψογα με την εκπληκτική φωνή της Μαρίας Μαριάδου αφήνωντας μια μοναδική αίσθηση σε όποιον την έχει ακούσει.

Η κορυφαία μπάντα της παγκόσμιας world reggae μουσικής σκηνής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη καλοκαιρινή open-air εμφάνισή της στην πόλη. Οι Γάλλοι DUB INC, για πολλούς το καλύτερο reggae συγκρότημα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, έρχονται να μας χαρίσουν μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία, ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο reggae, dub, γαλλο-αλγερινό hip-hop και πολλά στοιχεία έθνικ κουλτούρας, στο Open-air stage του Μύλου (Βαβυλωνία).

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται για τέταρτη φορά το Thessaloniki Pride.

Παράλληλα σε εξέλιξη θα βρίσκεται η έκθεση Ταυτοετερότητα, μια σύμπραξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Πεδίου Δράσης Κόδρα, του Thessaloniki Pride και του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου θα λάβει χώρα στο φουαγίε του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.


Κυριακή 21 Ιουνίου

Το αστυνομικό θρίλερ του Ρομπέρ Τομά ανεβάζει η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Λυρικού μικρού πλανήτη σε σκηνοθεσία και επιμέλεια της Βασιλικής Ζάγκλη, Είσοδος ελεύθερη για το κοινό, στον Λυρικό Μικρό Πλανήτη (Βας. Όλγας 285)

To Blue Barrel υποδέχεται με μεγάλη χαρά τους Νasa Funk για ένα live γεμάτο ένταση και ρυθμό. Ανεβάζουν τη διάθεσή μας στα ύψη και κάνουν όλο το μαγαζί να χορεύει στον εκρηκτικό funk groove ρυθμό τους!


Εικαστικά και Εκθέσεις


Πριγκίπισσες και μαχητές, δασκάλες και επιστήμονες, ζωγράφοι και ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες και αστροναύτες, μάγειρες και γιατροί, μπαλαρίνες και σχεδιάστριες, ιππείς αλλά και αμαζόνες πρόκειται να παρουσιαστούν μεταξύ άλλων στην έκθεση φωτογραφίας “When I grow up”, που παρουσιάζουν οι Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης (ΦΜΘ) στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Με αφορμή το αυτό-πορτρέτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνηθούν στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Ζωγράφος, γλύπτης ή καλλιτέχνης, η γνήσια ατομικότητα δεν μπορεί παρά να είναι η σύνθεση μιας συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας με το καθολικό. “REM-Brand Name| Η Γνησιότητα του Καλλιτέχνη” στη Λόλα Νικολάου (Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη)