Skip to main content

Βγαίνω Voria: Πολιτιστική «καταιγίδα» στη Θεσσαλονίκη

Και αφού επίσημα πλέον, κάνουμε μια τροπικού κλίματος εισαγωγή στο καλοκαίρι, ο καταιγισμός συνεχίζεται σε πολιτιστικό επίπεδο και για αυτό το ΠΣΚ.

Και αφού επίσημα πλέον, κάνουμε μια τροπικού κλίματος εισαγωγή στο καλοκαίρι, ο καταιγισμός συνεχίζεται σε πολιτιστικό επίπεδο και για αυτό το ΠΣΚ. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και ο kallitexnis.gr ψάχνει και προτείνει…

Μουσική  Θέατρο Εκδηλώσεις

Παρασκευή 12 Ιουνίου

Το κορυφαίο έργο «Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ, από την Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Δήμου Ωραιοκάστρου, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. και ο Δήμος Ωραιοκάστρου, την Παρασκευή ώρα 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθνικής Αμύνης 1).

Το STAMP festival σηκώνει τα ρολά στη στοά του Αγίου Μηνά! H Echovolt Records ντύνει μουσικά τη στοά του Αγίου Μηνά. Από τις 20.30 το βράδυ η στοά χρωματίζεται από τις μελωδικές επιλογές του TILT! και δίνει πνοή σε ένα μέρος που τις περισσότερες φορές περνά απαρατήρητο. Η στοά του Αγίου Μηνά ετοιμάζεται να υποδεχθεί με ένα διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο τους ενοίκους της και να τους εκμυστηρευτεί ένα μυστικό για το υπόλοιπο διάστημα του Ιουνίου.

Οι Αμανίτες, παρέα με την υπέροχη φωνή της Μαρίας Παπανικολάου, τραγουδούν ζωντανά στο Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) τραγούδια παλιά που δεν παλιώνουν. Τραγούδια που δεν υπόκεινται στη φθορά χρόνου και κάθε φορά που τα ακούμε νοιώθουμε την ίδια συγκίνηση.

Το μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό ραντεβού της Θεσσαλονίκης είναι και φέτος γεγονός. Το «φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ» δηλώνει για μια ακόμα χρονιά παρόν σε μια γιορτή της δημιουργίας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και των κινημάτων που αμφισβητούν και διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Σάββατο 13 Ιουνίου

Ο μοναδικός Γιάννης Μαλλούχος εξερευνά «Τα μυστήρια της ζωής» ενσαρκώνοντας τρεις λαϊκούς χαρακτήρες του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, και ερμηνεύει τρεις μονολόγους γεμάτους ρεαλισμό, ευαισθησία, καυστική σάτιρα και κοινωνικοπολιτικές αιχμές, στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino, για 2 μόνο εμφανίσεις.

Με ένα αφιέρωμα στο προπολεμικό ρεμπέτικο ο Αγάθωνας Ιακωβίδης έρχεται στο Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) το Σάββατο 13 Ιουνίου.  Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες του, ο γνωστός σε όλους μας Αγάθωνας θα μας ταξιδέψει στους ρεμπέτικους ήχους της προπολεμικής περιόδου της Ελλάδας, με τους σκοπούς του Μάρκου, του Περιστέρη, του Τούντα, του Σκαρβέλη και τόσων άλλων.

Το Thessaloniki Solidarity Festival #1 έρχεται στον Πολυχώρο WE! Συναντιόμαστε άτυπες συλλογικότητες και οργανώσεις με θεσμικό ρόλο, για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την αξία και την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και να γιορτάσουμε για όλα αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. To φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά και ενήλικες, συναυλίες, παρουσιάσεις των οργανώσεων, εκδηλώσεις-συζήτησεις για την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό και πολλά άλλα.

Το νέο φεστιβάλ, 2310 Festival, έρχεται να αναδείξει τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με άπειρες δράσεις τα δύο πρώτα σαββατοκύριακα του Ιουνίου, σε συνεργασία με τους ίδιους τους κατοίκους της. Σκοπός είναι η διοργάνωση μιας γιορτής, στο πλαίσιο της οποίας κάτοικοι, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εμπλακούν σε δράσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα προέρχονται από τους ίδιους. Και βέβαια με ελεύθερη είσοδο. Αυτό το Σαββατοκύριακο οι πλατείες του Ληταία Πύλη - Άγιοι Απόστολοι και Πλατεία Ρομφέη, θα συνεχίσουν τις δράσεις τους.

Κυριακή 7 Ιουνίου

Το λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι «Η χελώνα και ο Ρεβιθάκης»  θα παρουσιάσει η παιδική θεατρική ομάδα του Λυρικού την Κυριακή ώρα 12.00, στον Λυρικός Μικρός Πλανήτης, Βας. Όλγας 285.

Ο εικοσιτριάχρονος πρωτοεμφανιζόμενος αυτοδίδακτος μουσικός ΜΕΝΕΧ από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την πρώτη του επίσημη δισκογραφική δουλειά στον καλλιτεχνικό χώρο BlackBox. Ο δίσκος αυτός αποτελεί μια προσπάθεια μουσικής αναπαράστασης κοσμικών φυσικών φαινομένων με συνθέσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικές, πλούσια ενορχηστρωμένες.


To Blue Barrel υποδέχεται με μεγάλη χαρά τους Νasa Funk για ένα live γεμάτο ένταση και ρυθμό.Κυριακή με τους εκπληκτικούς NASA FUNK! Ανεβάζουν τη διάθεσή μας στα ύψη και κάνουν όλο το μαγαζί να χορεύει στον εκρηκτικό funk groove ρυθμό τους!


Εικαστικά και  Εκθέσεις

Η έκθεση «Ο Καζιμίρ Μαλέβιτς και οι μαθητές του. 100 χρόνια από το Μαύρο Τετράγωνο. Έργα Ρωσικής Πρωτοπορίας από τη συλλοφή Κωστάκη του ΚΜΣΤ» στη Μονή Λαζαριστών, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην ιστορία της τέχνης των αρχών του 20ου αιώνα στη Ρωσία με οδηγό σχέδια, πίνακες και αρχειακό υλικό από τη συλλογή Κωστάκη.

Το τμήμα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει! Οι σπουδαστές της Ακμής, σε συνεργασία με τους έμπειρους καθηγητές τους, εν όψει της λήξης της ακαδημαϊκής χρονιάς, θα παρουσιάσουν στο LA DOZE bar, τις εργασίες τους. Η φρέσκια ματιά των νέων φωτογράφων  σε συνδυασμό με την πιο ώριμη των παλαιότερων, θ? αποτυπωθούν σε  μικρές ιστορίες τις οποίες και σας καλούν να ακολουθήσετε. Ο χώρος του LA DOZE για 8 ημέρες θα μετατραπεί σ΄ένα μοναδικό ψηφιδωτό ανθρώπων και συναισθημάτων.