Skip to main content

Βγαίνω Voria: Μουσική, θέατρο και εικαστικά στη Θεσσαλονίκη

Tο kallitexnis.gr ψάχνει, διαλέγει και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για θέατρο, μουσική και εικαστικά για έξοδο στη Θεσσαλονίκη...

Με τα σύννεφα παρέα ξεκινάει το πρώτελευταίο ΠΣΚ του Μαίου, θυμίζοντας μουντές μέρες του χειμώνα. Η ζέστη που παραμένει όμως, προιδεάζει τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού. Ο kallitexnis.gr έψαξε και προτείνει ερεθίσματα του πνεύματος και τη ψυχής για αυτούς που θα παραμείνουν στην πόλη…

Μουσική Θέατρο Εκδηλώσεις

Παρασκευή 22 Μαίου

Πρεμιέρα σήμερα στο Θέατρο Σοφούλη κάνει η «’Ενοχη Σιωπή» του Στέργιου Σαραγιώτη, για 9 μόνο παραστάσεις!

Μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης «Peer Gynt, no man’s land» στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων τον περασμένο Οκτώβριο, η θεατρική ομάδα «The 3rd person theatre group» επανέρχεται στο Θέατρο Αυλαία για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Μετά από τις sold out παραστάσεις στην Αθήνα, Ο Θείος Βάνιας με έναν αξιοζήλευτο θίασο: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης, Στέλιος Μάϊνας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους, σε παραγωγή της Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον για λίγες παραστάσεις.

Ο Tonino Carotone δίνει ξανά ραντεβού με το αγαπημένο του ελληνικό κοινό, στο club του Μύλου, σ' ένα εναλλακτικό σόου αφιερωμένο στο ιταλικό καντσόνε που όλοι αγαπάμε.

Οι Stranglers, οι θρυλικοί Men In Black του punk και ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε ποτέ η Βρετανική rock’n’roll σκηνή, επιστρέφουν στην Ελλάδα! Οι δημιουργοί των θρυλικών Smash Hits “Midnight Summer Dream” και “Golden Brown” (official soundtrack της “Αρπαχτής” του Γκάι Ρίτσι) στο Fix Factory of Sound.

Σαράντα Fashion Designers και make up artists, ανοίγουν την αυλαία του πιο πρωτότυπου Fashion-project στη Θεσσαλονίκη. Το Thessaloniki Fashion Project θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Block 33, με σκοπό την ανάδειξη νέων fashion designers και make up artists.

Σάββατο 23 Μαίου

Το «Καταφύγιο Γυναίκας» σας προσκαλεί όλους σε μία εκρηκτική μουσική βραδιά «Η Μουσική κατά της Βίας», στις 21:00, στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά.Τις φωνές τους θα ενώσουν αφιλοκερδώς, στέλνοντας ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε γυναίκες θύματα βίας, ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Κανά, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη, ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies, οι Χαΐνηδες και ως παρουσιαστής, ο Γιάννης Σερβετάς.. Η προσέλευσή σας θα αποτελέσει σημαντική πηγή υποστήριξης για τη συνέχιση του έργου μας και ταυτόχρονα θα δώσει τη δύναμη σε γυναίκες, που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας, να σπάσουν τη σιωπή.

ΟΛΥΜΠΟΥ Street Festival ή αλλιώς το γλέντι γειτονιάς που έγινε θεσμός! Το μεζεδοπωλείο ΝΟΣΤΟΣ, το Cafe Colombia, το μπαρ In Rock, το Φρουτόντα bar και τα ψιλικά Στράτος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν για 3η χρονιά στην πιο κεφάτη γιορτή δρόμου.Ενώνουμε την κρητική παράδοση και τη λαϊκή μουσική με το ροκ και το balkan punk, τους μεζέδες με τις φρουτοσαλάτες και τις μπύρες, απο νώρίς το απόγευμα!

Κυριακή 24 Μαίου

Tο παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα  που πραγματοποιεί  ο Δήμος Καλαμαριάς για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών,  θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Μαΐου στην πλαζ Αρετσούς.
«Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» στην Πολιτεία Θεάτρου του Γιάννη Καλατζόπουλου βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Εικαστικά και Εκθέσεις

52 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο φωνάζουν MayDay από τη Θεσσαλονίκη ! Μετά την πρώτη διοργάνωση των Collagistas στο Βερολίνο, η δεύτερη έκδοση της διεθνούς εκδήλωσης Collagistas Festival θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη . Πρόκειται για μια γιορτή της τέχνης του κολάζ και μια καλή αφορμή για τους καλλιτέχνες να συναντιούνται μια φορά το χρόνο σε διαφορετική χώρα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Tabya, Μελενίκου 14Γ, από τις 22/5 έως τις 5/6.

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Α.Π.Θ. σας ενημερώνει και σας προσκαλεί στην ετήσια ομαδική έκθεση Φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής, από τις έως τις 31 Μαΐου. Πρόκειται για την καθιερωμένη, ετήσια, ομαδική έκθεση των μελών του Φ.Ο.Α.Π.Θ., η οποία λαμβάνει χώρα αμέσως μετά το πέρας των μαθημάτων, που παραδίδονται κατά τη διάρκεια του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους. Η έκθεση θα διεξαχθεί στα πλαίσια της Φοιτητικής Εβδομάδας.

Το BLOCK 33 ανοίγει τις πόρτες του και  υποδεχεται  μια γιορτή δημιουργικότητας! Πάνω από 45 εκθέτες, πολλά καλλιτεχνικά εργαστήρια και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, μουσική, ακροβατικά, ομιλίες και παρουσιάσεις! Ψωνίστε χειροποίητες δημιουργίες, διασκεδάστε, προσφέρετε στα παιδιά σας μια χαρούμενη και πολύχρωμη Κυριακή! Ταυτόχρονα στηρίζουμε την Πνοή Ελπίδας, φέρνοντας μαζί μας, συσκευασμένα τρόφιμα και είδη που διαρκούν, χαρτικά κτλ. Ακόμα και 1 είδος ο καθένας να φέρει, κάνει την διαφορά! Είσοδος ελεύθερη.