Skip to main content

Βγαίνω Voria με καλοκαιρινή διάθεση για θέατρο, μουσική και εικαστικά

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ και η πόλη της Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη νέα περίοδο θερινών εκδηλώσεων. Ο kallitexnis.gr έψαξε και σας προτείνει

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ και η πόλη της Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη νέα περίοδο θερινών εκδηλώσεων. Ανοίγει ο καιρός και μαζι του η διάθεσή και η όρεξη των ανήσυχων πνευμάτων. Ο kallitexnis.gr έψαξε και σας προτείνει και γι' αυτό το ΠΣΚ.

Μουσική  Θέατρο Εκδηλώσεις

Παρασκευή 5 Ιουνίου

Μετά τον εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο των 35 παραστάσεων στο θέατρο Badminton που παρακολούθησαν πάνω από 40.000 θεατές, ο «Βιολιστής στη Στέγη» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής γιορτάζοντας την Χρυσή Επέτειο ενός από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών, 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη Rob Ruggiero, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 σκηνοθέτησε τον «Βιολιστή» στο γνωστό ως «Σπίτι του αμερικανικού μιούζικαλ» Good spead Opera House και πήρε διθυραμβικές κριτικές.

Στον ιστορικό χώρο όπου διοργανώνονταν επί τρεις δεκαετίες, στην παραλία του Λευκού Πύργου – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, θα πραγματοποιηθεί το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όπου ανοίγει τις πύλες του, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ανανεωμένο με νέα περίπτερα και με μεγάλη συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού, και των γραμμάτων.

Ο Τζίμης Πανούσης ξανασυναντά τις Μουσικές Ταξιαρχίες για να γιορτάσει τα 35 χρόνια από το ξεκίνημα τους και έρχεται στη Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές συναυλίες στο Principal Club Theater.
Τα πιο φρέσκα και σημαντικά ονόματα από την Ευρώπη και την Αμερική, «στιγματισμένα» το κάθε ένα ξεχωριστά με την μουσική του προσωπικότητα και καινοτομία συνθέτουν το line up του PLISSKEN FESTIVAL 2015 THESSALONIKI EDITION στο BLOCK 33.

Σάββατο 6 Ιουνίου

Ένα νέο φεστιβάλ, το 2310 Festival, έρχεται να αναδείξει τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με άπειρες δράσεις τα δύο πρώτα σαββατοκύριακα του Ιουνίου, σε συνεργασία με τους ίδιους τους κατοίκους της. Σκοπός είναι η διοργάνωση μιας γιορτής, στο πλαίσιο της οποίας κάτοικοι, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εμπλακούν σε δράσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα προέρχονται από τους ίδιους. Και βέβαια με ελεύθερη είσοδο. Αυτό το Σαββατοκύριακο οι πλατείες του Αγίου Θεράποντα και Καούδη, θα θέσουν την έναρξή του.

Η «Ένοχη Σιωπή» του Νίκου Σαραγιώτη, δίνει τις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Σοφούλη, κλείνοντας έναν επιτυχημένο κύκλο.

Το Wire Fest παρουσιάζει τον John Digweed. Ένας απο τους σημαντικότερους παραγωγούς και Djs παγκοσμίως σε μια exclusive εμφάνιση στο PAOK Sports Arena.

Κυριακή 7 Ιουνίου

Αφιερωμένες στην προστασία του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα και στην αρμονική σχέση ανθρώπου και άγριας ζωής είναι οι φετινές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.Το πρόγραμμα των δράσεων υλοποιείται με τη σύμπραξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, του «Αρκτούρου» και πολλών ακόμη φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Για πέμτη συνεχή χρονιά το Θέατρο Σχήμα Εκτός Άξονα που φιλοξενείι το «Βήμα στους Νέους», φτάνει στο τέλος του για φέτος, κλείνοντας με το «Ίσκιος και Όφις».

Εικαστικά και  Εκθέσεις

52 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο φωνάζουν MayDay από τη Θεσσαλονίκη! Μετά την πρώτη διοργάνωση των Collagistas στο Βερολίνο, η δεύτερη έκδοση της διεθνούς εκδήλωσης Collagistas Festival θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια γιορτή της τέχνης του κολάζ και μια καλή αφορμή για τους καλλιτέχνες να συναντιούνται μια φορά το χρόνο σε διαφορετική χώρα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Tabya, Μελενίκου 14Γ, από τις 22/5 έως τις 5/6.