Skip to main content

Βεζυρτζής: Ήμουν υπέρμαχος της αποχώρησης του Τούντορ

Υπέρμαχος της απόλυσης του Τούντορ από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ δήλωσε πως ήταν ο Νίκος Βεζυρτζής, ο οποίος αναφέρθηκε και στη δική του αποχώρηση.

Στην εφημερίδα «Goal» μίλησε ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Βεζυρτζής, για τον Ιγκόρ Τούντορ και τη δική του αποχώρηση από το σύλλογο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το αν ήταν υπέρ της απόλυσης του Τούντορ: «Ναι ήμουν υπέρμαχος της αποχώρησης του Τούντορ. Επειδή τα προηγούμενα χρόνια έπεφτε πολύ εύκολα το βάρος της ευθύνης στον εκάστοτε προπονητή ο κ. Σαββίδης δεν ήθελε να επαναλάβει το ίδιο λάθος. Αρχικά κι εγώ πίστευα πως το πρόβλημα μας δεν ήταν ο Τούντορ. Άλλαξα γνώμη όταν είδα εκ των έσω κάποια πράγματα. Και μάλλον δικαιώθηκα».

Για την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ και την αποχώρησή του: «Στο ποδόσφαιρο δέχθηκα μια πρόσκληση και πήγα γιατί υπήρχε ο Σαββίδης και η προοπτική να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Στο μυαλό μου ο ΠΑΟΚ είναι πάντα πρωταγωνιστής. Ναι, στενοχωρήθηκα. Όταν συμμετέχεις σε μια προσπάθεια με την σκέψη πως πας να κάνεις αυτό που πιστεύεις καλύτερο για την ομάδα και σε ένα μικρό σχετικά διάστημα αποχωρείς ε, σίγουρα σε στενοχωρεί. Σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα τον κ. Σαββίδη. Είναι ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ , αυτός πληρώνει, αυτός αποφασίζει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ηρεμία, η καλή πορεία του ΠΑΟΚ, το δικό μου θέμα κι ό,τι έγινε δεν έχει καμία σημασία».

Για την επέτειο από την κατάκτηση του Κυπελλούχων το 1991: «Ο αντίπαλος μας ήταν σπουδαίος, η μεγάλη Σαραγόσα του Κέβιν Μαγκί. Είχαμε παίξει εκείνη την σεζόν ξανά μαζί τους και μας είχαν κερδίσει στην Ισπανία. Το γήπεδο που είχε επιλεγεί για τον τελικό ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Πρέπει να μπήκε διπλάσιος κόσμος και οι περισσότεροι χωρίς εισιτήρια. Κάποια στιγμή οπαδοί μας έκαναν κατάληψη μέχρι στις θέσεις των επισήμων της FIBA… Επικρατούσε αμόκ. Όλοι ήθελαν ζήσουν αυτή την στιγμή. Και πράγματι αποδείχθηκε ιστορική… Περάσαμε και δύσκολα εκείνο το βράδυ, έπρεπε να πάρω το μικρόφωνο για να καθησυχάσω τον κόσμο γιατί είχαμε ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το τέλος… χαμός έχανε η μάνα το παιδί… Κάπου στα πανηγύρια έσπασε και το κύπελλο το οποίο ξανακολλήσαμε. Αυτό που ευχαριστήθηκα πιο πολύ ήταν όταν έμαθα τα πανηγύρια στην Ελλάδα. Με ικανοποίησε πολύ γιατί δεν χάρηκαν μόνο στην Θεσσαλονίκη. Βγήκαν στους δρόμους σε όλη την χώρα. Ήταν βλέπετε το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο που κατακτούσαμε ως Ελλάδα μετά την μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ το 1968. Πολλά έγιναν και στην επιστροφή μας. Με το που προσγειωθήκαμε μπούκαρε ο κόσμος στον αεροδιάδρομο. Φοβήθηκε ο πιλότος, κουνούσαν το αεροπλάνο».

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα και την αποχώρησή του την επόμενη σεζόν: «Καλός προπονητής ο Σάκοτα. Πάνω από όλα καλός άνθρωπος. Ο λόγος που έλαβα την απόφαση να πάω σε άλλη επιλογή παρότι μαζί του πήραμε αυτό τον τίτλο στην Γενεύη ήταν ότι έβλεπα αυτό το δημιούργημα, τον ΠΑΟΚ να δυναμώνει να μεγαλώνει. Από την στιγμή που πήρα και την ελληνοποίηση του Μπάνε σκέφτηκα ότι τώρα δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να πάμε για την κορυφή. Ο Ίβκοβιτς ήταν ο top κόουτς της Ευρώπης. Πήγαμε σε αυτή την λύση με το σκεπτικό πως πάμε για ψηλά, τα θέλουμε όλα».

Για τον σημερινό μπασκετικό ΠΑΟΚ: «Στεναχωριέμαι, λυπάμαι για το σήμερα. Είναι ντροπή η ομάδα να χάνει στην έδρα της από το Λαύριο. Είναι ντροπή να έρχονται στο γήπεδο 100-200 άτομα. Ασχολούνται με το μπάσκετ διοικητικά κάποια παιδιά που έζησαν μεγάλες στιγμές και πραγματικά δεν ξέρω πως αισθάνονται… Είχαμε μια χρυσή ευκαιρία φέτος να πάμε ξανά σε έναν τελικό κυπέλλου έστω και χάνουμε από τον Φάρο; Δεν ξέρω τι να πω. Μεταξύ δυο ιστορικών θριάμβων σε Τεργέστη και Γενεύη βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να ηττάται από το Λαύριο. Ο Άρης από την άλλη μεριά κάνει βήματα, δυναμώνει επανέρχεται στο προσκήνιο. Πρέπει απαραιτήτως να βρεθεί μια λύση, ένας επενδυτής. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μονίμως τον Σαββίδη».

Για το αν ο Ιβάν Σαββίδης θα μπει στην ΚΑΕ: «Ο Σαββίδης έχει δώσει ήδη πολλά λεφτά για το μπάσκετ. Από την επαφή που είχα με τον άνθρωπο κατάλαβα πως μεγάλος του πόνος, όραμα, στόχος είναι να βάλει πρώτιστα το ποδόσφαιρο σε έναν σωστό δρόμο. Αν δεν γίνει αυτό δεν πιστεύω πως θα ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο. Μακάρι να πέσω έξω, μακάρι αύριο να ακούσω πως μπαίνει και στην ΚΑΕ».