Skip to main content

Βέβαιος πως «η ΕΕ θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό» ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός αισιοδοξεί πως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης «θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό». «Πρέπει να αποφύγουμε τη διαίρεση», επισήμανε.

Αισιόδοξος πως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης «θα κάνει αυτό που πρέπει, θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό», εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου πριν την αναχώρηση για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από πρόσκλησή του. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την ανάγκη να αποφευχθεί η διαίρεση της ΕΕ.

Όπως είπε, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του κ. Γιούνκερ να συναντηθούν, προκειμένου να του εξηγήσει ότι «σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο οι θεσμοί και η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση, προς όφελος της ενωμένης Ευρώπης».

Επισήμανε, δε, ότι από προχθες το βράδυ η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει επισήμως την πρότασή της προς τους θεμσούς για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που, όπως είπε, θα δώσει ένα τέλος σε αυτήν την κρίση στην Ευρώπη, «θα δώσει τέλος στα σενάρια περί Grexit, στα σενάρια της καταστροφής».

Σημείωσε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σχόλια πάνω σε αυτήν την πρόταση από την πλευρά των θεσμικών εταίρων.

«Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε τη δίαιρεση», κατέληξε ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες.