Skip to main content

Βέττας: Υπάρχει ο κόφτης, δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την αμερικανική υποστήριξη στο θέμα του χρέους και δέχθηκε επιθέσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Tο θέμα των μέτρων έχει λυθεί δια παντός με τον κόφτη. Τέλος. Έχουμε υιοθετήσει τον κόφτη όποτε και αν τυχόν χρειαστεί δεν χρειάζεται συζήτηση για κανένα μέτρο, είναι δική μας υπόθεση να ενεργοποιήσουμε τον κόφτη» τόνισε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας. «Μπορεί και να έρθει η δόση» δήλωσε δε ο βουλευτής για το Eurogroup που συνεδριάζει τη Δευτέρα.

«Έχουμε απέναντι μας την καλή πρόθεση της Αμερικής. Καλό είναι να τους έχουμε στο πλάι μας, καλό είναι να έχουμε στο πλάι μας το ΔΝΤ και ένα κομμάτι της Ευρώπης» πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε αυτό που μας βολεύει. Ζητάμε με ένταση την απομείωση χρέους. Ποιος είναι ο σύμμαχός μας ή αυτός που είναι απέναντι μας, που λέει ότι το χρέος πρέπει να μειωθεί; Είναι το ΔΝΤ ή δεν είναι; Πρέπει για κάθε στιγμή να χρησιμοποιούμε εκείνον που είναι στο πλάι μας, και προφανώς δίνουμε για να πάρουμε, δεν έχει αυτοδιάθεση η Ελλάδα στην τσέπη της να κάνει ό,τι θέλει» εξήγησε ο κ. Βέττας.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης έκανε λόγο για τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που κόστισε στους πολίτες 100 δισεκ. ευρώ με την κυβέρνηση να μην ξέρει με ποιον έχει υπογράψει το πρόγραμμα. Ο κ. Λαζαρίδης, δήλωσε ότι η ΝΔ έχει οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση βάσει της συμφωνίας αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει πιο φιλοαμερικανοι από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση» τόνισε δηκτικά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. «Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή σύμμαχος το ΔΝΤ, Τρίτη Πέμπτη Σάββατο εχθρός» πρόσθεσε.

«Τέτοια κοροϊδία δεν έχει ξαναγίνει» δήλωσε. «Τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη – Καμμένου – Τσίπρα θα την πληρώσουμε το 2018 και το 2019 με τα κόκκινα δάνεια. Πού πάμε καλά; Υπάρχει πλήρης διαχειριστική ανεπάρκεια και μόνο λόγια» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή «με το υπερταμείο, 60% του εθνικού πλούτου της χώρας θα περάσει σε ξένα χέρια».