Skip to main content

ΒΕΘ: Ούτε ένα πλοίο για τα νησιά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Για πρωτοφανή ακτοπλοϊκή απομόνωση της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΒΕΘ σημειώνοντας ότι το λιμάνι της πόλης οδηγείται σε μαρασμό.

Για πρωτοφανή ακτοπλοϊκή απομόνωση της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης, επισημαίνοντας ότι η «νύμφη του Θερμαϊκού» δεν θα διαθέτει φέτος κανένα δρομολόγιο προς δημοφιλείς προορισμούς καθώς το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, αποφάσισε να μην επιδοτήσει την άγονη γραμμή της Θεσσαλονίκης και να μετακινήσει την αφετηρία των επιβατικών πλοίων στο λιμάνι της… Καβάλας.

«Η απομόνωση του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας ξεκίνησε σταδιακά. Οι όποιες προσπάθειες για αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης εδώ και μία δεκαετία, έπεσαν στο κενό. Αντί οι ιθύνοντες να αναζητούν τρόπους αύξησης της τουριστικής κίνησης και τόνωσης της οικονομίας της περιοχής, κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Οδηγούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε μαρασμό» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να λειτουργήσει η λογική, βάση της οποίας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων είναι και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να αξιοποιηθούν».

«Είναι τραγικό να μην αντιλαμβάνεται η πολιτεία ότι η διακοπή της σύνδεσης και η απομόνωση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου από το κύριο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων και στη μετακίνηση πολιτών, επιχειρηματιών από και προς τη Θεσσαλονίκη» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα δεν γίνεται η παραμικρή ενέργεια για την ευρύτερη αξιοποίηση του λιμανιού.

«Τα όποια σχέδια μένουν στα συρτάρια και το ενδιαφέρον για παραχώρηση του λιμανιού εξαντλείται σε συζητήσεις επί συζητήσεων και σε διαγωνισμούς που δεν τελεσφορούν» σημειώνει ο κ.  Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι απαράδεκτη.