Skip to main content

ΒΕΘ και Επιμελητήριο Κολωνίας ενώνουν τις δυνάμεις τους

Γέφυρες συνεργασίας με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας ρίχνει το ΒΕΘ. Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου στη Γερμανία στα τέλη Ιουνίου.

Γέφυρες συνεργασίας με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας ρίχνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί το έρεισμα για την επικοινωνία ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια σημερινής πρωινής επίσκεψης, εκπροσώπων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κολωνίας αλλά και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο ΒΕΘ, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανάπτυξης κοινών δράσεων, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αλλά και το ζήτημα της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μάλιστα στα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να μεταβεί αντιπροσωπεία του ΒΕΘ στην Κολωνία με ατζέντα θεμάτων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την έναρξη για πιθανή συνεργασία των δύο επιμελητηρίων.

Αντιπροσωπεία του ΒΕΘ θα μεταβεί στην Κολωνία στα τέλη Ιουνίου



Διερευνώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο επιμελητηρίων, τέθηκε επί τάπητος και η υποστήριξη της προσπάθειας μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία μεταξύ άλλων θα παρέχει τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών, εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προϊόντα, αλλά και για τον προγραμματισμό B2B συναντήσεων.     

Αναφερόμενος στη δυναμική και τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΒΕΘ, ο πρόεδρος Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισήμανε την ανάγκη περεταίρω διείσδυσης των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων στη Γερμανία επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα ποιοτικά. «Ακόμη και να λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην παραγωγή προκειμένου να βάλουμε πλώρη για την ανάπτυξη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδήριτη ανάγκη να στηριχθεί το ελληνικό μικρομεσαίο επιχειρείν που ταλανίζεται από την παρατεταμένη ύφεση.
              
Ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο των γερμανικών επιμελητηρίων χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις – μέλη που βρίσκονται στους κόλπους τους ο Οtto Kentzler, επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Επιμελητηρίων, σημειώνοντας ότι τα επιμελητήρια της χώρας του δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη δια βίου μάθηση, πεδίο στο οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί συνεργασία με το ΒΕΘ.