Skip to main content

Υποψήφιος πρόεδρος στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ο Ιωάννης Φωτιάδης

Ο κ. Φωτιάδης παρουσιάζει αυτές τις μέρες σε συναντήσεις του με επιχειρηματίες τους άξονες δράσης της Ένωσης Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες

Την ηγεσία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) διεκδικεί στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές (2,3 και 4 Δεκεμβρίου 2017) ο Ιωάννης Φωτιάδης, επικεφαλής του Συνδυασμού «Ένωση Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες» με όραμα ένα «αξιόπιστο Επιμελητήριο, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις και κυρίως δίπλα στις επιχειρήσεις –μέλη του».

«Σε αυτή την προσπάθειά μας έχει συστρατευθεί πλήθος μελών που στήριξαν και στηρίζουν τις θέσεις μας από όλους τους κλάδους τους οποίους ‘’αγκαλιάζει’’ το ΒΕΘ. Συγκροτούμε έναν δυναμικό συνδυασμό με στελέχη που έχουν μακρά επιμελητηριακή εμπειρία, αλλά και με νέους επιχειρηματίες οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να λειτουργήσουν χωρίς συντεχνιακές και καθεστωτικές αντιλήψεις και να μην επιτρέψουν σε κάποιους να αποφασίζουν ερήμην τους και μάλιστα για θέματα που απειλούν την επιβίωσή τους», επισημαίνει ο κ. Φωτιάδης και καλεί τους βιοτέχνες να στηρίξουν την Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες και να γυρίσουν «σελίδα» στο ΒΕΘ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Φωτιάδης παρουσιάζει αυτές τις μέρες σε συναντήσεις του με επιχειρηματίες τους άξονες δράσης της Ένωσης Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες που θα αποτελέσουν τον «Οδικό Χάρτη» του ΒΕΘ.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, «οι δράσεις αυτές, κωδικοποιούνται, μεταξύ άλλων, ως εξής:

1. Ενεργή συμμετοχή του ΒΕΘ σε αναπτυξιακά κοινοτικά προγράμματα που θα βοηθήσουν, μεταξύ άλλων, στη δικτύωση των επιχειρήσεων- μελών του με αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού και με αγορές τις οποίες δεν θα μπορούσαν να προσεγγίσουν μόνα τους τα μέλη μας.

2. Δημιουργία γραφείων ενημέρωσης των μελών για θέματα νομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά, αλλά και για τα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία (πχ ΕΣΠΑ) τα οποία μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ρευστότητάς τους ή την υλοποίηση μικρών ή μεγάλων επενδυτικών σχεδίων τους. Εκτός από τη διοργάνωση ημερίδων, θα υπάρχει μόνιμη –και δωρεάν- ενημέρωση των ενδιαφερομένων μέσω του εξειδικευμένου Γραφείου στελεχών που θα συγκροτήσουμε.

3. Ολοκλήρωση του λεγόμενου «Στρατηγείου του Βιοτέχνη» στη Σίνδο, που μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή.

4. Εκπόνηση και δημοσιοποίηση μελετών για αγορές στις οποίες υπάρχουν ευκαιρίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων –μελών του ΒΕΘ.

5. Επιδότηση των επιχειρήσεων –μελών μας για συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις στοχευμένα και αφού προηγουμένως υπάρξει ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τα εκθεσιακά γεγονότα που μπορούν πράγματι να ανοίξουν νέους ορίζοντες στα μέλη μας.

6. Διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών ή συμμετοχή σε αποστολές που διοργανώνουν αξιόπιστοι φορείς όπως η ΔΕΘ –Helexpo με σκοπό την προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων η οποία είναι μονόδρομος σε περιόδους κρίσης.

7. Προβολή, με όποια μέσα και εργαλεία διαθέτουμε, των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων ώστε να αποτελούν πρώτη επιλογή για τις επιχειρήσεις, τους φορείς, τους καταναλωτές και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

8. Συγκρότηση ειδικού τμήματος, στελεχωμένου με δικηγόρους και οικονομολόγους που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις- μέλη να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις που έχουν από φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Αυτοδιοίκησης. Οι καθυστερήσεις πληρωμών είναι πολύμηνες και αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται σε περίοδο έλλειψης ρευστότητας και κλειστών τραπεζών.

9. Συγκρότηση συμβουλευτικού τμήματος που θα βοηθά τα μέλη ώστε να ξεπερνούν γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούν η δημόσια διοίκηση και η πολυνομία.

10. Δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών μας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της πόλης μας. Οι εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες είναι ραγδαίες και οι απαιτήσεις της αγοράς αλλάζουν όσον αφορά σε προϊόντα, υπηρεσίες, κανάλια διανομής προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, η διοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων –ενδεχομένως και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων- για την άμεση πληροφόρηση των επιχειρήσεων –μελών μας θα είναι στις προτεραιότητές μας.

11. Επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που αφορά στη λειτουργία του Κέντρου Διαμεσολάβησης με στόχο τη μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις –μέλη μας.

12. Πρόταση στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος για τη μείωση της συνδρομής που καταβάλλεται τόσο προαιρετικά όσο και προς το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο).

13. Ανοιχτή «γραμμή» με τα 27 σωματεία - μέλη. Σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ του ΒΕΘ θα καλείται το «τιμώμενο» σωματείο και θα ενημερώνεται το Σώμα για θέματα που απασχολούν τον κλάδο τον οποίο εκπροσωπεί».

Να σημειωθεί, επίσης, ότι έχει δημιουργηθεί σελίδα του Συνδυασμού στο facebook (Ένωση Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες) για την ενημέρωση σχετικά τις δράσεις και θέσεις του συνδυασμού.