Skip to main content

ΒΕΘ για Eldorado Gold: Δεν περισσεύει ούτε μία επένδυση

Έστω και την ύστατη στιγμή κυβέρνηση και επιχείρηση πρέπει να βρουν λύση, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Παπαδόπουλος

Δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, την ανακοίνωση της Eldorado Gold, η οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία που λειτουργούν καθώς και τα αναπτυξιακά της σχέδια στην Ελλάδα.

«Λίγες ημέρες μετά το κάλεσμα που απηύθυνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προς τους Γάλλους επιχειρηματίες, που συνόδευαν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τις επισκέψεις σε ελληνικές επιχειρήσεις που προοδεύουν και τις εξαγγελίες από το βήμα της 82ης ΔΕΘ για επενδύσεις, έρχεται η ανακοίνωση της Eldorado Gold, που δηλώνει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη χώρα μας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας πως έστω και την ύστατη στιγμή κυβέρνηση και επιχείρηση πρέπει να βρουν λύση. «Η χώρα μας έχει ανάγκη από επενδύσεις, από θέσεις εργασίας, κατά συνέπεια καμία επένδυση δεν περισσεύει», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δεν μπορούμε να επιζητούμε ως οξυγόνο επενδύσεις και την ίδια ώρα να μην δημιουργούμε ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, που δεν θα αντιμετωπίζει με κάθε αλλαγή υπουργού νέα προσκόμματα» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πως με τη δυσβάσταχτη φορολογία, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, τη γραφειοκρατία, τις αλλεπάλληλες αλλαγές προς το δυσμενέστερο για το επιχειρείν, τις μικροπολιτικές τακτικές, οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια. «Αν πραγματικά θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο, η οποία θα εξασφαλίζει εισοδήματα, θέσεις εργασίας και εν τέλει ευημερία, θα πρέπει οι κυβερνώντες να υποστηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα και να καλωσορίσουν τις επενδύσεις. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει ποτέ σελίδα», καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.