Skip to main content

ΒΕΘ: Μήνυμα αισιοδοξίας η παρουσία του Επιμελητηρίου στην 80ή ΔΕΘ

Το ΒΕΘ στηρίζει διαχρονικά το θεσμό της ΔΕΘ, δήλωσε κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Μήνυμα αισιοδοξίας, με δυναμική παρουσία, παρά τις αντιξοότητες, εξέπεμψαν οι επιχειρήσεις – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του επιμελητηρίου στην 80η ΔΕΘ.

Το ΒΕΘ που αποτελεί το ‘όχημα’ για την ανάπτυξη εξωστρέφειας των  επιχειρήσεων - μελών του δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη φετινή επετειακή διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.     

«Το ΒΕΘ στηρίζει διαχρονικά το θεσμό της ΔΕΘ. Παρά τους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζουμε η μικρομεσαία  επιχειρηματική κοινότητα δεν σταματά να τολμά και να επιμένει, άλλωστε αυτή είναι που θα τραβήξει και το κάρο της ανάπτυξης» ανέφερε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα πρέπει να υπάρξει σταθερότητα, σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων, λήψη μέτρων προκειμένου να ομαλοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα, δημιουργία προϋποθέσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Στην επόμενη ημέρα των εκλογών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος επισημαίνοντας ότι απαιτείται το πολιτικό σύστημα να προσγειωθεί στην πραγματικότητα καθώς η οικονομία δεν έχει περιθώριο για άλλες περιπέτειες. «Ήδη, όλο αυτό το διάστημα έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην αγορά. Απαιτείται πολιτική σταθερότητα και όχι άλλες εκλογικές αναμετρήσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά.  

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος τόνισε ότι η 80η ΔΕΘ πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι παρά την αρνητική συγκυρία το επιχειρείν εξακολουθεί να στέκεται όρθιο.

Να μην το βάλουν κάτω, προέτρεψε τους επιχειρηματίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τονίζοντας ότι «οι δύσκολες ημέρες θα περάσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «περίπτερο» του ΒΕΘ, που  φιλοξενείται στο περίπτερο 13,  θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό τις ώρες λειτουργίας της 80ης ΔΕΘ, δηλαδή, τις καθημερινές από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.