Skip to main content

Βερολίνο: Εποικοδομητική η επικοινωνία Μέρκελ – Tσίπρα

Η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της δεν σχολίασε το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Μέρκελ.

Θετικά αποτιμά το Βερολίνο την τηλεφωνική επικοινωνία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς την «εποικοδομητική και καλή», χωρίς πάντως να σχολιάζεται το περιεχόμενό της.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Βιρτς, η συνομιλία των δύο είχε εμπιστευτικό χαρακτήρα και αποτέλεσε συνέχεια της κατ΄ ιδίαν συνομιλίας που είχαν στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο μπρίφινγκ της Δευτέρας, η κ. Βιρτς δήλωσε ότι, σύμφωνα με όσα γνωρίζει, η επικοινωνία Μέρκελ - Tσίπρα δεν απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση των ηγεσιών των κυβερνητικών κομμάτων.

Ως προς το θέμα της επίλυσης του ελληνικού προβλήματος η κ. Βιρτς αρκέστηκε στην περιγραφή της διαδικασίας η οποία έχει συμφωνηθεί: Η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες αξιολογούν ο τρεις θεσμοί, ενώ σε μια επόμενη φάση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα τις αξιολογήσουν με πολιτικά κριτήρια.