Skip to main content

Βερναρδάκης σε πρόεδρο Ολυμπιονικών με Αναπηρία:«Φασιστάκι της πλάκας»

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπιονικών με Αναπηρία στο Facebook.

«Φασιστάκι της πλάκας» και «ρατσιστοειδή τύπο» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης τον πρόεδρο των Ολυμπιονικών με Αναπηρία, Σίμο Παλτσανιτίδη.

Αφορμή στάθηκε σχόλιο του κ. Παλτσανιτίδη σε ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Δείτε:

«Να ζητήσει συγγνώμη»

Ο πρόεδρος των Ολυμπιονικών με Αναπηρία, μιλώντας στο newsit.gr, καλεί τον κ. Βερναρδάκη να ζητήσει συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό «φασιστάκι», επισημαίνοντας πως η κριτική του στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αφορμή για την επίθεση που δέχθηκε.

«Εγώ δεν έκανα κάποια κίνηση, απλώς μου ήρθε μια ενημέρωση για ενα κείμενο που ανέβασε ο ίδιος. Εκεί υπήρχαν διάφορα σχόλια απο διάφορους και εγώ θεώρησα οτι είναι καλό να γράψω αυτό που έγραψα και ακριβώς απο κάτω ήρθε η συγκεκριμένη απάντηση», λέει στο newsit.gr ο κ. Παλτσανιτίδης και εξηγεί πως δεν προηγήθηκε κάποια αντιπαράθεση αλλά μόνο η κριτική προς το κυβερνητικό έργο αρκούσε για να χαρακτηριστεί ο ίδιος ως «φασιστάκι».

«Θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτικός όχι απέναντι σε έναν Παραολυμπιονίκη ή πρόεδρο Παραολυμπιονικών αλλά σε ενα απλό πολίτη», προσθέτει ο κ. Παλτσανιτίδης ο οποίος υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν από έναν χρόνο.

Μάλιστα, καλεί τον κ. Βερναρδάκη να ζητήσει συγγνώμη για το χαρακτηρισμό, εφόσον διαχειρίζεται ο ίδιος τον λογαριασμό του στο Facebook, και αντικρούει τον χαρακτηρισμό παραθέτοντας την προσωπική του πορεία.

«Να του στείλω το βιογραφικό μου αν δεν θεωρεί υπερβολικό αυτό που έγραψε. Εμείς πάμε σε σχολεία και σηκώνουμε τη σημαία ψηλά με άτομα με αναπηρία. Αυτοί μου μείωσαν τη σύνταξη στα 35 ευρώ. Τους τα επιστρέφω σε στραγάλια», καταγγέλει ο Παραολυμπιονίκης.