Skip to main content

Βερναρδάκης: Ο κ. Μητσοτάκης αναμηρυκάζει ψεύδη και ανακρίβειες

Στην παρουσίαση των προτάσεών του για τη δημόσια διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης «συνελήφθη να αντιγράφει», λέει με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο κ. Μητσοτάκης, αν και υποστηρίζει ότι το διάβασμα αποτελεί δυνατό του σημείο, ως "άριστος" αδυνατεί να διαβάσει το κοινοβουλευτικό έργο και αναμηρυκάζει ψεύδη και ανακρίβειες των λογογράφων του, τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.
 
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σημειώνεται ότι στην παρουσίαση των προτάσεών του για τη δημόσια διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης «συνελήφθη να αντιγράφει», καθώς, όπως υποστηρίζει, πολλές από αυτές, είτε έχουν ήδη νομοθετηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, είτε προϋπήρχαν σε αδράνεια από την κυβέρνηση, της οποίας ο ίδιος υπήρξε υπουργός.
 
Ειδικότερα, αναφέρει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιλήφθηκε ότι η κυβέρνηση έχει εδώ και μήνες ψηφίσει τον νόμο για την Αξιολόγηση στη Δημόσια Διοίκηση, η οποία «πλέον θα γίνεται με βάση τους στόχους, τους οποίους θέτει η κάθε υπηρεσία και φορέας του Δημοσίου και όχι ως πρόσχημα για τιμωρητικές απολύσεις».
 
Για την πρόταση περί απλοποίησης διοικητικών διαδικασιών με τη χρήση της τεχνολογίας, το υπουργείο απαντά ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί «ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει πράξη, μετά από χρόνια αδράνειας και αναποτελεσματικότητας, μία σειρά από μέτρα που αφορούν την απλοποίηση των συναλλαγών του πολίτη με το κράτος, αλλά και την πάταξη της γραφειοκρατίας. Ότι είναι αυτή η κυβέρνηση που βάζει τέλος στο χαρτοβασίλειο του Δημοσίου με την υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών εγγράφων στο σύνολο της Διοίκησης, με τη διασύνδεση διαφορετικών ηλεκτρονικών συστημάτων φορέων και υπηρεσιών, με την ενίσχυση του ηλεκτρονικού ΚΕΠ, με την απλοποίηση του συστήματος της κινητικότητας που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή. Ενώ ήδη βρίσκεται σε προδιαβούλευση ο νόμος-πλαίσιο για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους».