Skip to main content

Βερναρδάκης: Υπάρχει πολιτικό σχέδιο ακραίων για τη Θεσσαλονίκη

Αναφορές στην επίθεση κατά του δημάρχου έκαναν οι υπουργοί, Σπίρτζης και Βερναρδάκης, στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η φετινή εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη ο οποίος δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1963 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν φέτος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, οι οποίοι αμφότεροι αναφέρθηκαν στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης το απόγευμα του Σαββάτου. 

Σπίρτζης: Δεν είναι μια ημέρα μνήμης αλλά μια ημέρα αγώνα

«Η σημερινή ημέρα δεν είναι μια ημέρα μνήμης αλλά μια ημέρα αγώνα ενάντια στα υπολείμματα του φασισμού και του παρακράτους που συνεχίζουν καλυπτόμενα από κάποιους να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης. 

«Πενήντα πέντε χρόνια μετά από εκείνη τη δολοφονία του παρακράτους νομίζω ότι ζούμε παρόμοιες στιγμές. Το περασμένο Σάββατο η απρόκλητη επίθεση που έγινε κατά του δημάρχου από παρεμφερείς κύκλους με εκείνη την εποχή πρέπει να μας ανησυχήσει όλους», σημείωσε και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει στιγμή το νεοναζιστικό φίδι να σηκώσει κεφάλι.

Βερναρδάκης: Στην πόλη γίνεται μεγάλη μάχη

Ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη μάχη στην πόλη που γίνεται σε συμβολικό και ιδεολογικό επίπεδο ώστε να έρθουν στην επιφάνεια ξανά αντιδραστικές απόψεις και ιδέες οχυρωμένες πίσω από διάφορους μηχανισμούς παλιούς της πόλης που έχουν χάσει τις δυνατότητες αναπαραγωγής τους.

«Είναι ένα πολιτικό σχέδιο που θα εξελιχθεί την επόμενη περίοδο», σημείωσε ο υπουργός ενώ κάλεσε τον λαό της πόλης να πάρει την τύχη της πόλης στα χέρια του.

Απαντώντας στα πυρά Καλαφάτη που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ότι εκμεταλλεύεται την επίθεση κατά Μπουτάρη, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι ο κ. Καλαφάτης αντί να πάρει σαφή θέση, επιλέγει την πολιτική του συμψηφισμού.

«Είναι κρίσιμη αυτή στιγμή και βλέπουμε δείγματα ακραίας διολίσθησης της ΝΔ σε λόγους που ανοίγουν τον δρόμο σε τέτοιες ενέργειες (σσ επίθεση κατά Μπουτάρη)», δήλωσε.
«Ο Καλαφάτης και η ΝΔ να δουν με ποιου το μέρος είναι με τη δημοκρατία ή με τον φασισμό» υπογράμμισε ενώ ανέφερε πως το γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι σχετικά με την επίθεση κατά του δημάρχου ήταν η στάση που κράτησε στο ζήτημα του Μουσείου Ολοκαυτώματος.