Skip to main content

Βέροια: Ταχύτητα στη λάσπη στο Riv3r Enduro Crossing 26-27 Μαΐου

Το Σάββατο 26/5 οι αναβάτες θα συμμετέχουν σε μια διαδρομή (πρόλογος), από την οποία θα κριθεί η σειρά εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής 27/5.

Το 2ο αγώνα Riv3r Enduro Crossing διοργανώνουν στις όχθες της κοίτης του Τριποτάμου στην Βέροια, στις 26-27 Μαϊου η Εκτός Δρόμου Ομάδα (Ε.Δ.Ο.) και η Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα (Μ.Α.Ο) με την έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ.

Στον αγώνα γίνονται δεκτοί κάτοχοι Αθλητικού Δελτίου της ΑΜΟΤΟΕ, σε ισχύ για το έτος 2018, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής γραμματείας της ΑΜΟΤΟΕ (www.e-amotoe.gr) .

Οι αναβάτες εκτός Ελλάδος για την συμμετοχή τους στον αγώνα, ενημερώνουν την ομοσπονδία της χώρας τους μέσω του συλλόγου στον οποίο ανήκουν, για την προώθηση του αιτήματός τους στην ΑΜΟΤΟΕ στο e-mail: secretary@amotoe.gr.   

Οι αθλητές είναι ασφαλισμένοι υπέρ τρίτων (αστική ευθύνη) και για προσωπικό ατύχημα σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Το Σάββατο 26/5 οι αναβάτες θα συμμετέχουν σε μια διαδρομή (πρόλογος), μήκους 1800 μέτρων, οριοθετημένη εξολοκλήρου με κορδέλα, από την οποία θα κριθεί η σειρά εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής 27/5. Η μορφή της διαδρομής θα είναι κυκλική και θα έχει φυσικά και τεχνικά περάσματα (εμπόδια).

Οι κατηγορίες αναβατών που θα συμμετάσχουν είναι:
1. EXPERT
2. XL-CLASS
3.TRIAL
4.VETERANS
5. HOBBY

Οι αναβάτες της κατηγορίας HOBBY δεν θα συμμετάσχουν στον πρόλογο και η σειρά εκκίνησης τους θα γίνει σύμφωνα με την σειρά εγγραφής τους στην γραμματεία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με της κατηγορίες των αναβατών του αγώνα μπρείτε να ανατρέξετε στον Ειδικό Κανονισμό. 

Την Κυριακή 27 Μαίου στις 10:30 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα.

Η διαδρομή θα έχει μήκος 63km. (κλειστή εξολοκλήρου), οριοθετημένη σε πολλά σημεία με κορδέλα και θα αποτελείται από τρεις κύκλους (σκέλη) των 21 km., με ΣΕΧ στο κλείσιμο κάθε κύκλου (3 στο σύνολο) και με τέσσερα ΣΕΔ ανά κύκλο. Η πιστοποίηση της διέλευσης των αθλητών – μοτοσυκλετών από την διαδρομή, θα γίνεται ΚΑΙ με σύστημα GPS Tracking.

Στον κάθε κύκλο – σκέλος της διαδρομής θα υπάρχουν τέσσερα τεχνικά τμήματα, στα οποία θα επιτρέπεται η εξωτερική βοήθεια στους αναβάτες, μόνο από τους ανθρώπους της διοργάνωσης, πλην του δευτέρου (2ου) τμήματος, στο οποίο δεν θα υπάρχει καμία εξωτερική βοήθεια, από κανέναν.

1ο τμήμα: (1,5okm έως 2,5okm) με βοήθεια από την διοργάνωση.
2ο τμήμα:(10okm έως 11okm) χωρίς βοήθεια από κανέναν.
3ο τμήμα: (12okm έως 14,5okm) με βοήθεια από την διοργάνωση.
4ο τμήμα: (17,5okm έως 19okm) με βοήθεια από την διοργάνωση.
Στην υπόλοιπη διαδρομή, η εξωτερική βοήθεια απαγορεύεται!
Επιπλέον, διασχίζει άσφαλτο μόνο σε ένα σημείο, στο 6οkm. (τέμνει κάθετα αγροτικό δρόμο).

Σε τυχόν εγκατάλειψη του αθλητή/τριας για οποιοδήποτε λόγο, θα παραμένει στο σημείο της εγκατάλειψης και θα αναμένει το όχημα περισυλλογής της οργάνωσης. Θα υπάρχουν σημεία ελέγχου χρόνου χωρίς ειδική διαδρομή ανάμεσα και περάσματα μέσα από μονοπάτια και ρέματα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.
 
Η εφαρμογή της ΑΜΟΤΟΕ για τις δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 23/5/2018.