Skip to main content

Η βιογραφία του Ελ. Βενιζέλου την Κυριακή στην Ελευθερία του Τύπου

Η πιο αντικειμενική βιογραφία που έχει γραφεί ποτέ, από τον Χέρμπερτ Άνταμς Γκίμπονς, για τον μεγαλύτερο πολιτικό ηγέτη της σύγχρονης Ελλάδας.

Μη χάσετε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου με την Κυριακάτικη Ελευθερία τη νέα μεγάλη εκδοτική προσφορά: Βενιζέλος: Μία βιογραφία (1864 – 1920) σε δύο πολυτελείς τόμους.

Ποιος πραγματικά ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος; Δίχασε ή ένωσε ο Εθνάρχης;

Η πιο αντικειμενική βιογραφία που έχει γραφεί ποτέ, από τον Χέρμπερτ Άνταμς Γκίμπονς, για τον μεγαλύτερο πολιτικό ηγέτη της σύγχρονης Ελλάδας Μία ιστορική μαρτυρία – ντοκουμέντο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα!

Το εκπληκτικό δίτομο έργο «Βενιζέλος» του Herbert Adams Gibbons παρουσιάζει τη ζωή και τη δράση του Ελευθέριου Βενιζέλου από τη γέννησή του μέχρι τις παραμονές της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Η προσωπική γνωριμία του συγγραφέα με τον Έλληνα πολιτικό και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής, καθώς και η εμπειρία του από τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν τότε χώρα, καθιστούν το βιβλίο κάτι περισσότερο από μια συνηθισμένη βιογραφία· του προσδίδουν το χαρακτήρα της ιστορικής μαρτυρίας. Ως εκ τούτου, ο αναγνώστης θα βρει σε αυτό στοιχεία που δύσκολα θα εντοπίσει στα βιβλία της ιστορίας, όπως είναι οι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες εθνογραφικοί χάρτες της περιόδου.

Λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ιστορικός και ως δημοσιογράφος, ο Herbert Adams Gibbons ξεφεύγει από τον κίνδυνο της εγκωμιαστικής βιογραφίας ή της προπαγάνδας. Παράλληλα, με την απλή και λιτή γραφή του μας δίνει με εξαιρετικά ζωηρό και παραστατικό τρόπο την εικόνα μιας από τις πιο ταραγμένες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Προλογίζει ο Μίμης Ανδρουλάκης

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο 1ος ΤΟΜΟΣ

Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα:

Herbert Adams Gibbons (1880-1934) φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Princeton στον τομέα των Ανατολικών Σπουδών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ξένος ανταποκριτής (1909-1916) στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία (όπου έκανε έρευνα για τη διδακτορική του διατριβή), καθώς και σε άλλες χώρες της Ανατολής. Υπηρέτησε στις Αμερικανικές Δυνάμεις Εκστρατείας στη Γαλλία (1917-
1918) και ήταν ανταποκριτής (1920-1931) στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική για λογαριασμό πολλών αμερικανικών περιοδικών και εφημερίδων (όπως για τη New York Herald, η οποία κατόπιν έγινε η International Herald Tribune). Τα άρθρα και οι συνεντεύξεις του είχαν ως θεματικές τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις της Ευρώπης με την Εγγύς και την Άπω Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά πολλές σημαντικές προσωπικότητες.