Skip to main content

Βενιζέλος: Ασάφειες στις θέσεις της Συμπαράταξης- Πυρά κατά Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου διέσπασε το ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ και επέστρεψε χωρίς να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Για «ασάφειες» στις θέσεις της ΔΗΣΥ έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι διέσπασε το ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε χωρίς να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική, ούτε καν για τα οικονομικά του κόμματος.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο, Δημήτρη Τζανακόπουλο χαρακτηρίζοντας «αλαζονική» την ομιλία του. Αιχμές ακόμη άφησε και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίον είπε ότι τοποθέτησε τη Συμπαράταξη στην κεντροαριστερά από σκοπιμότητα, για να κερδίσει όσο μεγαλύτερο κομμάτι του Κέντρου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με έμφαση για το «προοδευτικό κέντρο» - σε αντιδιαστολή με την κεντροαριστερά - για να υποστηρίξει ότι μόνον στο μεσαίο χώρο θα διατηρήσει η παράταξη τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα πολιτικά πράγματα.