Skip to main content

Η δυσαρέσκεια της Βενεζουέλας για τα... ελληνικά κόμματα

Η ανακοίνωση της πρεσβείας της Βενεζουέλας για τα ελληνικά κόμματα, η κατάσταση του στρατού της ΠΓΔΜ και η απειλή που βλέπει η υπ. Άμυνας της Αλβανίας

Η συνεργάτιδα της Φουρέιρα από την μουσική εταιρία με την οποία συνεργάζεται υποστήριξε, μεταξύ των άλλων, ότι «Το σύμβολο που έκανε με τον Αλβανό εκπρόσωπο είναι από την Αλβανική Σημαία. Είναι το σύμβολο της χώρας, στην οποία έχει γεννηθεί και τίποτα παραπάνω».

Μόνον έτσι δεν είναι. Μπορεί η κα. συνεργάτιδα να μας δείξει μια φωτογραφία με αυτό το σύμβολο, πριν από την εμφάνιση της "Μεγάλης Αλβανίας"; Αν ήταν τόσο απλό το θέμα, μπορεί η κα. συνεργάτιδα να εξηγήσει γιατί μπήκε στο ψυγείο ποδοσφαιριστής, που χρησιμοποίησε το ίδιο σύμβολο, και γιατί χιλιάδες φίλαθλοι εξεγέρθηκαν με άλλους ποδοσφαιριστές, επίσης μεγαλοϊδεάτες;

Πιθανόν η Φουρέιρα να αγνοούσε τι συμβολίζουν τα φτερά του αετού. Και προφανώς, δεν θα έλεγε ποτέ ότι την εκμεταλλεύτηκαν οι συμπατριώτες της. Ξέρει άλλωστε ότι ζει στην Ελλάδα, και οι Έλληνες καταπίνουμε τα πάντα.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, μας… μαλώνει: «Εξ ονόματος του λαού και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, απορρίπτει την επαναλαμβανόμενη, διαστρεβλωμένη και απερίσκεπτη χρήση της Βενεζουέλας από τα πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα οποία για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας, επιτίθενται κατά της άριστης σχέσης μεταξύ των δύο χωρών».

Κατ’ αρχάς πληροφορούμαστε ότι η Βενεζουέλα είναι δημοκρατική χώρα. Το ίδιο έλεγε και ο Στάλιν, το ίδιο και ο Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία. Μας κατηγορεί ότι, διαστρεβλώνουμε τα γεγονότα, είμαστε απερίσκεπτοι, υπηρετούμε πολιτικές σκοπιμότητες, είμαστε φερέφωνα αντιδραστικών ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Όλα αυτά τα κάνουμε όσοι δεν χειροκροτούμε τον Μαδούρο.

Συμπέρασμα: Οι απανταχού στην υφήλιο Αριστεροί, δεν κρύβουν την απέχθειά τους στη δημοκρατική σκέψη, την ελευθερία δηλαδή της έκφρασης. Όσοι ασκούν κριτική, να σταλούν στα γκούλαγκ της Σιβηρίας. Στυγνή ολοκληρωτική αντίληψη, μακριά από κάθε σχέση με το ελληνικό ιδεώδες της ευνομούμενης πολιτείας. Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας, μιλά σαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρευνα στον σκοπιανό Τύπο για τον Στρατό της χώρας του, αποκαλύπτει σεξ, κατασκοπεία, βιασμούς. «Ο διευθυντής πληροφόρησης με δημόσιες σεξιστικές προσβολές απευθύνεται  στις στρατιωτίνες. Ένας άλλος αξιωματικός επέστρεψε από την αποστολή στο Αφγανιστάν για απόπειρα βιασμού στρατιωτίνας».

Παρουσιάζονται επίσης απελπιστικές εικόνες από τους στρατώνες. Ενώ οι στρατιώτες ζουν σε συνθήκες πλήρους φτώχειας, οι υπάλληλοι του υπουργείου κοιμούνται στα πιο ακριβά ξενοδοχεία στην Αμερική, όπου πηγαίνουν σωρηδόν.

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, επανέλαβε ότι η χώρα της ζητά επιμόνως τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στο έδαφός της, λόγω απειλής και από το νότο (Ελλάδα). Σε συνέντευξή της, η Όλτα Τζάσκα, στην Φωνή της Γερμανίας (DW), επεσήμανε ότι «Το αίτημα απευθύνθηκε στις ΗΠΑ, μια φιλική χώρα για όλους τους Αλβανούς, μια χώρα που είναι ο κύριος συνεισφέρων στο ΝΑΤΟ. Σαφώς, αυτό ήρθε, μετά από νηφάλια εκτίμηση των απειλών που προέρχονται από την Ανατολή και το Νότο» (την Ελλάδα).

Και ο Ν. Κοτζιάς υποστηρίζει ότι με τις συμφωνίες που θα υπογράψει θα προκύψουν φιλικές σχέσεις με την Αλβανία. Η οποία επίσημα αποκαλεί εχθρό την Ελλάδα. Τελικά, οι φιλοαμερικανοί αριστερίζοντες μάλλον έχουν τρικυμία εν κρανίω, κι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τον λογαριασμό.