Skip to main content

Βενεζουέλα: Διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ορτέγα θα ζητήσει ο Μαδούρο

Η πρώην γενική εισαγγελέας διέφυγε από τη χώρα καταγγέλλοντας ότι υφίσταται διωγμό από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση και βρίσκεται στη Βραζιλία.

Την έκδοση διεθνούς εντάλματος από την Interpol θα ζητήσουν οι αρχές της Βενεζουέλας για τη σύλληψη της πρώην γενικής εισαγγελέα Λουίσας Ορτέγα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ορτέγα διέφυγε από τη χώρα καταγγέλλοντας ότι υφίσταται διωγμό από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας αναχώρησε σήμερα από την Κολομβία, η οποία της είχε προσφέρει προστασία, για τη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα η

«Σήμερα η γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας, η κυρία Λουίσα Ορτέγα Δίας, αναχώρησε για τη Βραζιλία», ανέφερε η υπηρεσία μετανάστευσης στην Μπογοτά, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Η Βενεζουέλα θα ζητήσει από την Interpol (να εκδοθεί) κόκκινη ειδοποίηση εναντίον αυτών των προσώπων, τα οποία ενέχονται σε σοβαρά εγκλήματα», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής του Κράτους, αναφερόμενος στην εισαγγελέα Ορτέγα και τον σύζυγο της, τον βουλευτή Χερμάν Φερέρ, λίγη ώρα αφότου και οι δυο τους αναχώρησαν από την Κολομβία, όπου είχαν καταφύγει, με προορισμό τη Βραζιλία. Ο Μαδούρο κατηγόρησε το ζευγάρι πως δουλεύει για τους Αμερικανούς εδώ και καιρό.

Παράλληλα, ο Μαδούρο επισήμανε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Καράκας και την Ουάσινγκτον έχουν φθάσει στο απόλυτο ναδίρ.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας όσον αφορά τη σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ», είπε ο Μαδούρο. Εξέφρασε την ευχή η σχέση ανάμεσα στον ίδιο και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μπορούσε να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, η σχέση ανάμεσα στη Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ να μπορούσε να εξομαλυνθεί και ένας διάλογος να μπορούσε να αρχίσει. «Εσύ κι εγώ πρέπει να μιλήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, «μόνο συνομιλώντας μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον».