Skip to main content

Βέμπερ: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται σε μια κυβέρνηση της ΝΔ

Εξαιτίας των λαθών της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα από την ευρωζώνη, είπε ο επικεφαλής του ΕΛΚ.

Αποκλειστικά στην κυβέρνηση Τσίπρα επέρριψε την ευθύνη του τρέχοντος μνημονίου ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το πρόγραμμα είναι 100% του κ. Τσίπρα. Εξαιτίας των λαθών της πρώτης διακυβέρνησης (πρώτο εξάμηνο του 2015), υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Για το ΕΛΚ το μέλλον της χώρας βρίσκεται σε μια κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει περάσει από μια μεγάλη δοκιμασία και ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολύ σημαντικές θυσίες. Αυτές οι θυσίες με την υπάρχουσα κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκρισμα», κινούμενος σταθερά σε πολύ υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους. Βούληση της ΝΔ, όπως είπε, «είναι να αγκαλιάσει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική ατζέντα αλλαγών για να ξανακερδίσει η χώρα τη χαμένη της αξιοπιστία».

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, με δηλώσεις του πριν έρθει στην Αθήνα, είχε τονίσει την ανάγκη «να σκεφτούμε τα επόμενα βήματα μαζί με το κόμμα, με το οποίο συνεργαζόμαστε, τη ΝΔ. Και βέβαια να στηρίξουμε τον φίλο μου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του πούμε ότι μπορεί να υπολογίζει στους φίλους του στην Ευρώπη, γιατί πιστεύουμε ότι στο πρόσωπό του οι Έλληνες θα είχαν μία ικανή ηγεσία».