Skip to main content

ΕΥΑΘ:Βελτιώνεται η παροχή νερού- Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα

Βελτιώνεται σταθερά η κατάσταση στις δεξαμενές - Είμαστε στην τελική ευθεία για την ομαλοποίηση της κατάστασης, εκτιμούν πηγές της ΕΥΑΘ.

Βελτιώνετα ώρα με την ώρα η κατάσταση με την παροχή νερού στα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, αν και παραμένουν τα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές είτε με διακοπές είτε κυρίως με μειωμένη ροή.

Όπως μάλιστα αναφέρει στη Voria.gr διευθυντής εγκαταστάσεων και δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ, Λάζαρος Καμπουρίδης, η κατάσταση στις δεξαμενές είναι σήμερα σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και θα ήταν ακόμα καλύτερη εάν το πρωί δεν είχε βγει εκτός λειτουργίας για δύο ώρες (το πιθανότερο λόγω βλάβης της ΔΕΗ), το αντιλιοστάσιο που τροφοδοτεί το διυλιστήριο της Νέας Μαγνησίας με το νερό του Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, βάσει των επιπέδων νερού στις δεξαμενές στις 11 το πρωί της Κυριακής, τα προβλήματα παρουσιάζονται στις περιοχές του Πανοράματος, των Πεύκων και της Πολίχνης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα στις άλλες περιοχές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, πέρα από το δίκτυο, υπάρχουν ζητήματα που οφείλονται στις εσωτερικές διακλαδώσεις των κατοικιών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την ΕΥΑΘ, η επιστροφή της παροχής νερού σταθερά σε κανονικά επίπεδα και της καθημερινότητας της πόλης στην ομαλότητα είναι θέμα λίγων ημερών, μπορεί και ακόμα πιο άμεσα, αν και οι προβλέψεις επισήμως αποφεύγονται για ευνόητους λόγους.

Η ΕΥΑΘ, εφόσον απαιτηθεί, αναμένεται να λάβει εκ νέου απόφαση για διακοπή της υδροδότησης αργότερα σήμερα, η οποία, ανάλογα με την πορεία της κατάστασης των δεξαμενών, μπορεί να είναι πιο περιορισμένη χρονικά από τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, τα συνεργεία της εταιρείας δουλεύουν σε διπλοβάρδιες ενισχυμένα από εξωτερικές εργολαβίες. Συνολικά για το Σαββατοκύριακο εργάζονται 22 συνεργεία στα δυτικά και 11 στα ανατολικά, από 7 και 6 αντίστοιχα υπό κανονικές συνθήκες, ενώ δίνεται προτεραιότητα στην ομαλή υδροδότηση νοσοκομείων και σχολικών μονάδων. Όπως αναφέρει η εταιρεία, για την κατανόηση της έντασης του προβλήματος, εκτός από τις επισκευές εξωτερικών διαρροών που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την εταιρεία, έχουν ήδη αντικατασταθεί μέσα σε μια εβδομάδα (από την περασμένη Δευτέρα) περίπου 1.000 υδρόμετρα, ενώ το μέγιστο των αντικαταστάσεων λόγω παγετού ήταν το 2004 μόλις 600!

Η ΕΥΑΘ συνιστά στους καταναλωτές να εξακολουθούν να ελέγχουν τις εσωτερικές διακλαδώσεις της ύδρευσής τους, να ελέγχουν και να αποκαθιστούν τυχόν διαρροές, όπως και να διατηρούν προστατευμένα τα υδρόμετρά τους, καθώς φαινόμενα παγετού ενδέχεται να παρουσιαστούν ξανά.