Skip to main content

«Βασίλισσα» με ανατροπή στο «Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ - Επεισόδια με τη λήξη

Η Ένωση πήρε παλληκαρίσια νίκη μέσα στο Φάληρο και βάζει νέο... μπουρλότο στο πρωτάθλημα - Εισβολή οπαδών του Ολυμπιακό μετά το τελευταίο σφύριγμα

Τεράστη νίκη σημείωσε στο Φάληρο η ΑΕΚ, που επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής και άφησε τους «ερυθρόλευκους» στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -2 από την ίδια.

Αν και βρέθηκε να χάνει στο 81΄ από το γκολ του Ανσαριφάρντ, η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87΄ με τον Τσιγκρίνσκι και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε και το τρίποντο με τη «χρυσή» αλλαγή του Χιμένεθ, τον Γιώργο Γιακουμάκη.

Το πρώτο 45λεπτο του ντέρμπι ήταν από τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων, καθώς εάν εξαιρέσει κανείς δύο σουτ του Πάρντο στο 25΄ και 40΄, που απόκρουσε ο Τσιντώτας, καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε καθαρή ευκαιρία για να σκοράρει.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε διαφορετική εικόνα, με την ΑΕΚ να υπερέχει στη μεσαία γραμμή παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να πιέσουν στο πρώτο πεντάλεπτο. Γρήγορα η ομάδα του Χιμένεθ ανέκτησε τον έλεγχο και στο 58΄ είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στον αγώνα, με τον Αραούχο να μην καταφέρνει να νικήσει από κοντά τον Προτό.

Απίστευτη ευκαιρία έχασε η ΑΕΚ στο 69΄. Από την κεφαλιά του Μασούντ στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα και πριν περάσει τη γραμμή ο Σισέ ως «από μηχανής θεός» απεσόβησε το βέβαιο γκολ.

Σειρά του Ολυμπιακού να «αγγίξει» το γκολ στο 81΄, με τον Τσιντώτα να κάνει την απόκρουση του αγώνα σε πλασέ του Μάριν. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Φορτούνης, οι κόντρες ευνόησαν τον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός με το 13ο του γκολ στο πρωτάθλημα (1-0) έδειχνε ότι θα έκρινε το ντέρμπι της 20ής ημέρας.

Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 87΄ από σύγχυση στα καρέ των Πειραιωτών, ο Τσιγκρίνσκι βρήκε τον τρόπο να «εκτελέσει» από κοντά τον Προτό και να ισοφαρίσει, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γιακουμάκης, που είχε μπει στο ματς στο 85΄, έφερε τα πάνω κάτω στο ματς με κοντινό πλασέ (2-1).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Παπαπέτρου, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, ενώ προσπάθησαν να εισέλθουν και στα αποδυτήρια του γηπέδου. Ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Οτζίτζα (58' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Πάρντο (79' Μάριν), Μιραλάς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Μπκασέτας (85' Γιακουμάκης), Μασούντ, Αραούχο (62' Λιβάγια).