Skip to main content

Βασιλειάδης: Οι ομάδες της Λίγκας πρέπει να μειωθούν σε τουλάχιστον 12

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΟΕ, το γήπεδο της ΑΕΚ, τις αλλαγές που ζητεί η FIFA και τη διαιτησία

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις για να ανακάμψει κι ένα από τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι η μείωση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας το ανώτερο σε 12.

Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στις εκλογές της ΕΟΕ, το γήπεδο της ΑΕΚ, τις αλλαγές που ζητεί η FIFA, τη διαιτησία.

Αναλυτικά ο κ. Βασιλειάδης απάντησε για:

Τις εκλογές στην ΕΟΕ: «Ορισμένα πράγματα είναι ελληνικά φαινόμενα. Δεν θα συμφωνήσω με την ένταση της πολιτικοποίησης. Η ποδοσφαιροποίηση εμμέσως έγινε. Το 2015 με δεδομένο ότι η χώρα δεν είχε αθάνατο, ο κύριος Κοντονής πήρε πρωτοβουλία στήριξε τον τότε και νυν πρόεδρο της ΕΟΕ. Επομένως αυτό δεν έχει σχέση με τις σημερινές εκλογές. Προφανώς μια διαδικασία που αφορά έναν κορυφαίο οργανισμό αποτελεί και πολιτικό γεγονός. Δεν θα ήθελα να μπω σε διαδικασία πανηγυρισμών».

Το εάν αποδέχεται το αποτέλεσμα: «Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό. Υπάρχουν κάποιες υπόνοιες για τη διαδικασία. Αυτό θα το κρίνουν ΔΟΕ και ελληνική Δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν υπάρχουν προσφυγές είναι σεβαστές οι αποφάσεις που θα υπάρξουν. Δεν έχει νόημα να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Το αποτέλεσμα ως τώρα δεν αμφισβητείται νομικά. Περαστικά στον κύριο Κούβελο και θα δούμε πως θα πάει».

Τον αριθμό των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα: «Έχει ξεκινήσει κουβέντα για μείωση των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ. Θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρή. Το ποδόσφαιρο δεν σηκώνει τόσες ομάδες. Κατά τη γνώμη μου στην καλύτερη περίπτωση η Σούπερ Λιγκ σηκώνει 12 ομάδες και με πολλές παραχωρήσεις, για να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους. Πιστεύω πρέπει να γίνουν πιο τολμηρά βήματα και να έχουμε οικονομικά βιώσιμες ομάδες».

Τις αλλαγές που ζητάει η FIFA και την κατάργηση του νόμου Ορφανού: «Είναι στο κομμάτι του αθλητικού νόμου που FIFA και UEFA ζητάει να αναθεωρήσουμε. Ας δούμε πια θα είναι η πρόταση για το εκλογικό σύστημα. Πρέπει να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να δούμε το συνολικό πλαίσιο και πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις».

Το γήπεδο της ΑΕΚ: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες και νομίζω ότι είμαστε στο τελικό στάδιο. Δεν μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν νομικά κωλύματα. Ο κάθε δήμαρχος εκφράζει την άποψη της τοπικής κοινωνίας. Νομίζω ότι αυτό που ζήταγε ήταν να τηρηθούν οι όροι νομιμότητας. Νομίζω πως τηρούνται και θεωρώ πως άμεσα θα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Χωρίς να έχω δει το φάκελο, έχω την αίσθηση ότι είμαστε ένα βήμα μετά, αφού το γήπεδο είναι μέσα στα πλαίσια των κανονισμών».

Τη διαιτησία: «Πρέπει να πάμε σε ένα νέο μοντέλο. Οι επαγγελματικοί σύλλογοι να έχουν βαρύνουσα σημασία και η διαιτησία να λειτουργεί αυτόνομα χωρίς να υπάρχουν σκιές χειραγώγησης. Η διαιτησία θα ανήκει στην Ομοσπονδία αλλά ο ορισμός της ΚΕΔ και ο τρόπος που λειτουργεί δεν μπορεί να είναι σε σφιχτό εναγκαλισμό με την ΕΠΟ».

Την παραγωγή βίας από παράγοντες και εφημερίδες: «Περιμένουμε τους καινούργιους κανονισμούς της βίας. Σε συνεργασία με ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ τα αρμόδια δημοσιογραφικά όργανα θα προχωρήσουν σε μεγάλο συνέδριο για να μπουν κανόνες δεοντολογίας, για να μπορέσουμε να βάλουμε κανόνες στον τρόπο που ασκείται κριτική. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται κανόνες που λειτουργούν τα διαδικτυακά όργανα».

Το εάν η αθλητική ηγεσία σκοπεύει να αξιοποιήσει τη γενιά του 2004: «Είναι προβληματικό που οι άνθρωποι που φέρνουν επιτυχία στην Ελλάδα δεν αξιοποιούνται. Σαφώς θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε τη γενιά του 2004, αλλά δεν θέλουμε να τους κάψουμε σαν εξιλαστήρια θύματα. Αν το επόμενο διάστημα καταλήξουμε σε ένα υγιές περιβάλλον τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Αλλιώς δεν είναι σωστό να καίμε τις εφεδρείες που υπάρχουν».