Skip to main content

Βαρβιτσιώτης: Φαίνεται ότι η αξιολόγηση πάει ολοένα και πίσω

Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει καμία κόκκινη γραμμή, από αυτές που βάζει η κυβέρνηση, να έχει κρατηθεί, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Την ανησυχία του πως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα οδηγήσει σε νέα επώδυνα μέτρα, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

«Φαίνεται ότι η αξιολόγηση πάει ολοένα και πίσω. Στην αρχική διάρθρωση του προγράμματος η πρώτη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει τον Νοέμβριου του 2015 και η δεύτερη το καλοκαίρι του 2016. Από τότε οι καθυστερήσεις δεν φέρνουν καλό αποτέλεσμα», ανάφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσέθεσε:

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει καμία κόκκινη γραμμή, από αυτές που βάζει η κυβέρνηση, να έχει κρατηθεί και δεν έχουμε καταλάβει γιατί η οποιαδήποτε καθυστέρηση ωφελεί τον πολίτη, αντί να του στερεί ορισμένα από αυτά τα οποία περιμένει να έχει. Κάθε φορά που καθυστερούμε στο τέλος καταλήγουμε με μία επώδυνη συμφωνία η οποία φέρνει επώδυνους φόρους, περικοπές, μειώσεις μισθών και περικοπές επιδομάτων και συντάξεων. Δεν καταλαβαίνω γιατί καθυστερούν! ...Πολιτικό δίλημμα θέλει πάλι ο κ. Τσίπρας να βάλει αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει το ΔΝΤ όταν ο ίδιος το έχει προσκαλέσει στο πρόγραμμα; Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι ποιον ωφελεί αυτή η καθυστέρηση».