Skip to main content

Βαρβιτσιώτης: Εθνικά ασεβής ο Φίλης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο βουλευτής της ΝΔ επιτίθεται στον υπουργό Παιδείας για την εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων.

Εθνικά ασεβή, κοινοβουλευτικά άσχετο και ανεπαρκή χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης πόσταρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απάντηση του υπουργού Παιδείας σε ερώτησή του σχετικά με την εξαίρεση -για πρώτη φορά, φέτος- της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων, ερώτημα που άπτεται προφανώς στην τοποθέτηση του κ. Φίλη για τα περί «εθνοκάθαρσης» των Ποντίων.

Γράφει ο κ. Βαρβιτσιώτης στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα: «Με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, είχα ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας να μάθω τους λόγους που εξαιρέθηκε -για πρώτη φορά φέτος- η Γενοκτονία των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων. Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Φίλης, μου απέστειλε αυτήν την απαράδεκτη απάντηση. Εκτός από εθνικά ασεβής, αποδεικνύεται, πλέον, κοινοβουλευτικά άσχετος και ανεπαρκής».

Και παραθέτει την έγγραφη απάντηση του κ. Φίλη: