Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Το 2018 είναι αναπόφευκτα εκλογικό έτος (φωτο)

«Η μεσαία τάξη της χώρας χάνει την αξιοπρέπειά της, ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει να αποφύγει νέες δεσμεύσεις»,δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης

«Η Ελλάς βιώνει μία ανείπωτη καταστροφή, η μεσαία τάξη της χάνει την αξιοπρέπειά της», τόνισε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος στην ομιλία  που πραγματοποίησε σήμερα στη Σίνδο, με τίτλο «η ΝΔ στην νέα Εποχή».

Ο κ. Βαρτζόπουλος εκτιμά ότι το 2018 είναι αναπόφευκτα έτος εκλογικό, διότι, όπως ανέφερε, «ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει, να αποφύγει την πιστοληπτική γραμμή και νέες δεσμεύσεις, οι πιθανότητες να προκαλέσει εκλογές το φθινόπωρο είναι μεγάλες».

Ο ίδιοε συμπλήρωσε πως «η ΝΔ έχει παρουσιάσει λεπτομερές πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας και ανάταξης της οικονομίας. Ουσιαστικά βήματα θα πρέπει να γίνουν επίσης στην μείωση των διοικητικών βαρών στο επιχειρείν, στην διευκόλυνση με όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις αντιμετώπισης των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων. Ο αυξημένος ανταγωνισμός στον τραπεζιτικό τομέα με την εγκατάσταση εδώ ξένων τραπεζών είναι εκ των ουκ άνευ για την επανάκτηση της εγχώριας ανταγωνιστικότητας».

Μάλιστα, όπως είπε, «ιδιαίτερη σημασία έχει τούτο και για την διατήρηση εν ζωή αγροτών και κτηνοτρόφων. Η μετακύληση στην πρωτοβάθμιο τοπική αυτοδιοίκηση αρμοδιοτήτων και πόρων είναι ουσιαστική συνιστώσα εξευρωπαϊσμού» με τον πρώην γενικό γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείνει λέγοντας: «Η πραγματική μεταρρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ρηξικέλευθη και ριζοσπαστική αλλαγή στην Παιδεία, με την ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης και της μαθητείας όπως και  την πλήρη και ανεπιφύλακτη υιοθέτηση κεντροευρωπαϊκών συστημάτων υγείας και προνοίας».