Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Απαιτείται η εμφάνιση ενός «νέου Έλληνα»

Εκείνο, που απαιτείται πιεστικά είναι η ανάγκη εμφάνισης ενός νέου Έλληνα, ενός πολίτη νέου τύπου, νέας νοοτροπίας, τόνισε ο πρώην υφυπουργός.

Η αλλαγή των κριτηρίων επιλογής πολιτικής και πολιτικού προσωπικού ήταν το κύριο μήνυμα της ομιλίας του Δημήτρη Βαρτζόπουλου στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ και Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Σαμαρά τόνισε, ότι «η οικοδόμηση μιας νέας, πραγματικά ευρωπαϊκής, πολιτείας, είναι η μοναδική πλέον λέμβος σωτηρίας. Ειναι καθοριστικό ανέλυσε, να συνειδητοποιήσουμε, ότι υπάρχει εκεί έξω, στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, κάτι πολύ διαφορετικό από το δικό μας. Ότι υπάρχουν τρόποι, να αντιμετωπίζει κανείς τα πράγματα, ακόμη και τα πιο καθημερινά, τα πιο βασικά, τον τρόπο δουλειάς και επιχειρείν, την εξυπηρέτησή μας από την δημόσια Διοίκηση, την εκπαίδευση των παιδιών, την υγεία μας, την επιλογή των αρχόντων, με εντελώς διαφορετικές αρχές. Ότι "πήραμε την ζωή μας λάθος" εδώ και πολύ καιρό».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρτζόπουλο, «Εκείνο, που απαιτείται πιεστικά πιά, είναι η ανάγκη εμφάνισης ενός "νέου Έλληνα", ενός πολίτη νέου τύπου, νέας νοοτροπίας, άλλης αντίληψης των πραγμάτων. Η πλειοψηφική εμφάνιση ανθρώπων δηλαδή, που αντιλαμβάνονται και αγανακτούν για όλα αυτά, που διαφοροποιούν την δική μας καθημερινότητα από αυτή του κάθε Ευρωπαίου. Πολιτών, που θα επιλέγουν τους εκπροσώπους τους με αποκλειστικό κριτήριο τις απαντήσεις τους σε αυτά τα ζητήματα. Τις θέσεις τους στο γιατί διαφέρουμε τόσο απο τους άλλους, τις  προτάσεις τους για το τι πρέπει επί τέλους, να κάνουμε, για να γίνουμε σαν τους άλλους».

«Η δέσμευση επ' αυτών των συγκεκριμένων ερωτημάτων και μόνον, πρέπει πλέον, να γίνει ο μοναδικός τρόπος επιλογής του πολιτικού προσωπικού και άσκησης πολιτικής», κατέληξε ο πρώην υφυπουργός.