Skip to main content

Βαρουφάκης σε Κασιδιάρη: Είστε στη φυλακή για εγκληματικές πράξεις

Την αντίδραση του υπ. Οικονομικών προκάλεσαν οι αιτιάσεις του βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη, ότι οι αγώνες του κατά του μνημονίου τον οδήγησαν στη φυλακή.

Την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη προκάλεσαν οι αιτιάσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ότι οι αγώνες του κατά του μνημονίου τον οδήγησαν στη φυλακή.

«Δεν ήσασταν στη φυλακή κ. Κασιδιάρη λόγω της αντίστασης σας στο μνημόνιο αλλά για τις εγκληματικές σας πράξεις. Δεν σας κλείσαμε εμείς στη φυλακή, αλλά η ελληνική δικαιοσύνη για τις εγκληματικές σας ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Αρνήθηκε μάλιστα να συνεχίσει άλλο την συζήτηση με τον κ. Κασιδιάρη σχετικά με το ελληνικό χρέος, που ήταν η επίκαιρη ερώτηση του. «Δεν έχω τίποτα απολύτως  άλλο να πω» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης και κάθισε στο έδρανο του.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο Ηλ. Κασιδιάρης αντέδρασαν φωνάζοντας «το ίδιο κάνει, μας κλείσατε φυλακή», αλλά ο Γ. Βαρουφάκης επέμεινε: «δεν σας κλείσαμε εμείς, αλλά η ελληνική πολιτεία». Η απάντησή του «πνίγηκε» μέσα σε χειροκροτήματα των παρισταμένων υπουργών και βουλευτών.

Νωρίτερα, ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι καρπαζοεισπράχτορας» και πως είναι «εύκολο να ζητάς λιτότητα και μετά να είσαι στη βίλα σου και να πίνεις κοκτέιλ». «Εμείς από εδώ θα πάμε στη φυλακή σε ένα κελί 2 τετραγωνικά (…) Εμάς μας κλείσατε φυλακή», πρόσθεσε.