Skip to main content

Βαρουφάκης: Η απόπειρα δολιοφθοράς εις βάρος μου άρχισε πριν τη Ρίγα

Πριν τη Ρίγα είχαν ξεκινήσει προσπάθειες δολιοφθοράς εις βάρος μου, οι οποίες στόχευαν την ελληνική κυβέρνηση, υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ.

Την πεποίθηση πως σύντομα θα συναφθεί ενδιάμεση συμφωνία που θα ανοίξει την κάνουλα της ρευστότητας και θα δώσει τη δυνατότητα για μια σκληρή διαπραγμάτευση τον Ιούνιο, αναφορικά με μια συμφωνία - λύση που θα επιτρέψει την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μια έντιμη λύση που θα απελευθερώσει τη χρηματική βοήθεια από τους εταίρους και θα τερματίσει την οικονομική ασφυξία που έχουν οδηγήσει την χώρα τα μνημόνια» και συμπλήρωσε:

 

«Μακάρι να είχαμε τελειώσει εδώ και δύο μήνες όλες τις διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περιστάσεις και οι ανάγκες που πρέπει να λύσουμε με τους εταίρους είναι κάτι που προέχει, κάτι που δεν το επιλέξαμε αλλά το παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

 

Διέψευσε, παράλληλα, τις πληροφορίες για μείωση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την αύξηση του ΦΠΑ και την ακύρωση της δέσμευσης για καταβολή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Διεθνές μιντιακό τσουνάμι παραπληροφόρησης»


Επιπροσθέτως, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που δημιουργούν εντυπώσεις και πρωτοσέλιδα βασισμένα σε «διαρροές», ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ένα διεθνές μιντιακό τσουνάμι παραπληροφόρησης, που προσπαθεί να υπονομεύσει την ελληνική κυβέρνηση και τη διαπραγματευτική της ισχύ.

«Όταν έχεις να τα βάλεις με μια αδίστακτη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης τότε πρέπει να περιμένεις τα πάντα [...] Πριν τη Ρίγα είχαν ξεκινήσει προσπάθειες δολιοφθοράς εις βάρος μου, οι οποίες βέβαια έχουν ως στόχο την κυβέρνηση της Ελλάδας, και που ουσιαστικά προσπαθούν να πλήξουν την απόφαση του ελληνικού λαού να εναντιωθεί στις πολιτικές λιτότητας», σημείωσε.

Τι γίνεται με την ομάδα διαπραγμάτευσης


Για την αλλαγή στην ομάδα διαπραγμάτευσης παρατήρησε πως έγινε «σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, των συνεργατών μου και με την υπόλοιπη κυβέρνηση», ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «σε κοινό στρατηγικό πλαίσιο συνεδριάζει η ομάδα από την αρχή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, απλώς τώρα απέκτησε και τίτλο».

Γιατί δεν τηρήθηκε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου


«Είχαμε συμφωνήσει σε μια πρώτη λίστα και στην εκπόνηση των μεταρρυθμίσεων που θα πατούσε πάνω στον κοινό τόπο της συμφωνίας, όμως από την 24η Φεβρουαρίου η άλλη πλευρά προσπαθεί να ωθήσει τις διαπραγματεύσεις πριν την 25η Ιανουαρίου και να αναιρέσει ουσιαστικά την εντολή του ελληνικού λαού», και κατέληξε λέγοντας ότι «ενώ μας λένε ότι το Eurogroup ακολουθεί τους κανόνες, οι ίδιοι δεν τους ακολουθούν στην περίπτωση της Ελλάδας».