Skip to main content

Βαρουφάκης για δραχμή: Καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος

Κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Διαψεύδει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ότι υπήρχε σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος επί θητείας του στην κυβέρνηση, απαντώντας, έτσι, στα όσα αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, περί ερώτησης του Αλ. Τσίπρα στον Βλ. Πούτιν, εάν η Ρωσία θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής.

Ο κ. Βαρουφάκης διαψεύδει κατηγορηματικά και την «προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό», ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως κατά τη διάρκεια της υπουργίας του δεν είχε συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του πρώην ΥΠΟΙΚ:

«Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε. Όμως μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».