Skip to main content

Βαρουφάκης: Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν εάν δεν είχα plan b

«Όταν ο Σόιμπλε μιλούσε για έξοδο από το ευρώ, όταν η ΤτΕ είχε plan B, δεν θα είχε το υπουργείο Οικονομικών;», διερωτάται ο Γ. Βαρουφάκης

Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν εάν δεν είχα Plan B, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε μια πρώτη απάντηση στις επιθέσεις που δέχθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Real.gr, ο κ. Βαρουφάκης, με αφορμή το αίτημα που διατύπωσε η αντιπολίτευση στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ανέφερε: «Την ίδια μέρα, με κατηγορούν ταυτόχρονα ότι ήθελα να γυρίσω την Ελλάδα στη δραχμή, αλλά και ότι ήθελα να συνεχίσω το πρόγραμμα του Σαμαρά».

«Όταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλούσε για έξοδο από το ευρώ, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος είχε plan B, δεν θα είχε το υπουργείο Οικονομικών;», διερωτάται ο πρώην υπουργός, που υπενθύμισε τη δέσμευσή του στην εφημερίδα Realnews: «Είχαμε, βέβαια, plan Χ (σ.σ. όπως λεγόταν το plan B) σε περίπτωση που ο Σόιμπλε και σία επιχειρούσαν να μας εκδιώξουν από την Ευρωζώνη –όπως ακριβώς το υπουργείο Άμυνας έχει υποχρέωση να διαθέτει σχέδιο σε περίπτωση πολέμου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σχεδιάζει να κηρύξει τον πόλεμο».

Παράλληλα, υπενθύμισε παλαιότερη του δήλωση για την πρόθεση της ΝΔ για διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: «Είναι σίγουροι οι της ΝΔ ότι τους συμφέρει εξεταστική για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Χάρη θα μου έκαναν!».