Skip to main content

Βαρκελώνη: Ελεύθερος αφέθηκε ένας εκ των υπόπτων για την επίθεση

Ο Σαλ Ελ Καρίμπ είχε ένα ίντερνετ καφέ στην ισπανική πόλη Ριπόλ όπου ζούσαν τα περισσότερα φερόμενα ως μέλη του 12μελούς πυρήνα.

Ισπανός δικαστής έδωσε εντολή σήμερα να αφεθεί ελεύθερος, υπό όρους, άλλος ένας από τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις στην Καταλονία την περασμένη εβδομάδα, ο Σαλ Ελ Καρίμπ, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ελ Καρίμπ είχε ένα ίντερνετ καφέ στην ισπανική πόλη Ριπόλ όπου ζούσαν τα περισσότερα φερόμενα ως μέλη του 12μελούς πυρήνα.

Ο δικαστής Φερνάντο Αντρέου είχε ζητήσει αρχικά να παραμείνει υπό κράτηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών για τον φερόμενο ρόλο του στις επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι στη Βαρκελόνη και στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς.

Ο Ελ Καρίμπ θα πρέπει να παραδώσει το διαβατήριό του και να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα στο δικαστήριο. Ο δικαστής έκρινε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν τη συνέχιση της κράτησης του Ελ Καρίμπ, ανέφερε η δικαστική πηγή.

Ένας άλλος άνδρας που είχε συλληφθεί για τις επιθέσεις, ο Μοχάμεντ Αάλα, αφέθηκε ελεύθερος χθες υπό όρους ενώ άλλοι δύο προφυλακίστηκαν με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και του φόνου.