Skip to main content

Βαρκελώνη: Ένα 3χρονο το νεαρότερο θύμα της επίθεσης

Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από το βαν που έπεσε πάνω στο πλήθος, στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα.Από 24 χώρες τα θύματα 18 διαφορετικών εθνικοτήτων τα θύματα

Ένα παιδί τριών ετών πιστεύεται πως είναι το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βαρκελώνη. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από το βαν που έπεσε πάνω στο πλήθος, στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, και κατέληξε λίγη ώρα αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ένα 6χρονο κορίτσι έχει επίσης τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πολίτες από 24 χώρες και συνολικά 18 διαφορετικών εθνικοτήτων είναι ανάμεσα στους 13 νεκρούς και τους περισσότερους από 100 τραυματίες.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ισπανίας δήλωσε ότι ανάμεσα στα θύματα είναι πολίτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, το Βέλγιο, την Αυστραλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα,  την Κούβα, την ΠΓΔΜ, την Κίνα, την Ιταλία και την Αλγερία.

Δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν σε νεκρούς ή τραυματίες.

Στη Ράμπλα ήταν και μια τετραμελής ελληνική οικογένεια, τα τρία από τα τέσσερα μέλη της οποίας τραυματίστηκαν. Σοβαρότερα έχει τραυματιστεί η μητέρα, ενώ ελαφρά τραύματα φέρουν τα δύο παιδιά της.