Skip to main content

Βαριά ποινή σε πρώην διευθύντρια τράπεζας για υπεξαίρεση 2,4 εκατ.

Συνολική ποινή κάθειρξης 26 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 49χρονη πρώην διευθύντρια τραπεζικού υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Συνολική ποινή κάθειρξης 26 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 49χρονη πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι έβαλε χέρι σε προθεσμιακές καταθέσεις πελατών.

Κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ η έφεση της δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινή και έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

Ο πρόεδρος της έδρας μάλιστα επισήμανε ότι με την αναγνώριση ελαφρυντικού έσπασαν τα ισόβια δεσμά που προβλέπονται για κάθε ένα από τα δύο αδικήματα, ενώ συνέστησε στην 49χρονη να επιστρέψει τα χρήματα που υπεξαίρεσε για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από το Εφετείο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο  καταχράστηκε περίπου 2,4 εκατ. ευρώ, το χρονικό διάστημα 2008 -2011.

Η σύλληψη και προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης πραγματοποιήθηκαν, μετά την έκδοση σχετικού βουλεύματος, πριν από 14 μήνες. Η πρώην διευθύντρια που  εργαζόταν σε κατάστημα τράπεζας, στην περιοχή Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες, μιλώντας για λογιστικό λάθος.

«Χορηγούσα υψηλότερο επιτόκιο στους πελάτες, απ' αυτό που έδινε η τράπεζα και προσπάθησα να το διορθώσω», ανέφερε στο δικαστήριο.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη τραπεζικός αφαίρεσε χρήματα από τους προθεσμιακούς λογαριασμούς οκτώ πελατών του υποκαταστήματος, πλαστογραφώντας τις καρτέλες και τις υπογραφές των δικαιούχων. Η υπεξαίρεση αποκαλύφθηκε ύστερα από εσωτερικό έλεγχο της τράπεζας που κίνησε την ποινική διαδικασία, ενώ η διευθύντρια απομακρύνθηκε από τη θέση της.