Skip to main content

Βαριά ήττα (4-1) για την Εθνική στο Ζάγκρεμπ από την Κροατία (video)

Με όλη την επιθετική γραμμή (Μόντριτς, Κάλινιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς) να σκοράρει, οι «βατρένι» πήραν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στο Μουντιάλ

Στην ανωτερότητα των Κροατών υποτάχθηκε η Εθνική Ελλάδος στο «Μάκσιμιρ» του Ζάγκρεμπ γνωρίζοντας την ήττα με 4-1 για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο πλαίσιο των μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε κατώτερο της περίστασης και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα για να βρεθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά που η Ελλάδα δέχθηκε τέσσερα γκολ σε αγώνα ήταν στο Euro 2012 όταν ηττήθηκε με 4-2 από τη Γερμανία στα προημιτελικά του θεσμού. Για τα προκριματικά διοργάνωσης δε η «γαλανόλευκη» είχε δεχθεί ξανά τόσο βαριά ήττα το 2007 με 1-4 από την Τουρκία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τα προκριματικά του Euro 2008.

Το 13΄ο Καρνέζης ανέτρεψε τον Κάλινιτς εντός περιοχής και ο Μόντριτς από το σημείο του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «βατρένι» ήρθε και δεύτερο γκολ όταν στο 19΄ο Μανιάτης δεν κατάφερε να σταματήσει την έφοδο του Στρίνιτς από τα αριστερά και μετά από μπαλιά του τελευταίου, ο Κάλινιτς με ωραίο στυλ νίκησε τον Καρνέζη για το 2-0.

Παρά το σοκ των δύο τερμάτων που δέχθηκε η «γαλανόλευκη» ανασυντάχθηκε και στο 29΄μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Παπασταθόπουλος νίκησε στον αέρα τον Λόβρεν και κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σούμπασιτς μειώνοντας σε 2-1.

Οι Έλληνες διεθνείς δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τη δύναμη πυρός της «χρβατσκα» που είναι τα άκρα της και στο 31΄το πλήρωσαν ξανά όταν Βρσάλκο σέντραρε από τα δεξιά με τον Καρνέζη να μην κάνει έξοδο και ο Μανιάτης δεν κατάφερε να προλάβει τον Πέρισιτς που με κεφαλιά πέτυχε το 3-1.

Στο ημίχρονο ο Σκίμπε αποφάσισε να περάσει τον Ρέτσο στη θέση του Μανιάτη δίχως να αλλάξουν πολλά. Μάλιστα στο 46΄οι παίκτες του Ντάλιτς έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους όταν ο Σταφυλίδης προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Καρνέζη με το στήθος όμως ο Βρσάλκο τσίμπησε ωραία τη μπάλα και έδωσε στον Κράμαριτς που δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις:

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (82' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76' Ρέμπιτς).

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62' Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (72' Μπακασέτας), Μήτρογλου.