Skip to main content

Βαρέλα: Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο ρόστερ από τον Ολυμπιακό

Ο αμυντικός του Δικεφάλου υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο ρόστερ από τον Ολυμπιακό και πως αυτό φάνηκε στο πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας

Την πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλύτερο ρόστερ από τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Φερνάντο Βαρέλα, μιλώντας στη ρουμανική εφημερίδα «prosport».

Ο κεντρικός αμυντικός του Δικέφαλου μίλησε για την ατμόσφαιρα της Τούμπας στο πρόσφατο ντέρμπι των δύο ομάδων, αλλά και για τις συγκρίσεις της Θεσσαλονίκης με το Βουκουρέστι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου στόπερ:

Για την ψυχολογία μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Τώρα είμαστε καλά, ήταν ένας αγώνας που τον απολαύσαμε όλοι. Το κλίμα πριν το παιχνίδι δεν ήταν το καλύτερο δυνατό μετά τις εμφανίσεις με τον Ηρακλή και την Ξάνθη και η πίεση ήταν μεγάλη. Ήρθε και ο πρόεδρος της ομάδας στο γήπεδο, πριν τον αγώνα, και μας είπε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, πως γνωρίζει την αξία μας και πως πήρε ποδοσφαιριστές για να κερδίσουν κάτι στο τέλος της σεζόν. Και στο παιχνίδι δείξαμε πως είμαστε πολύ καλά".

Για τη φανταστική ατμόσφαιρα στην Τούμπα: "Οι οπαδοί σε... αναγκάζουν να παίξεις με προσήλωση, να βγάλεις επιθετικότητα. Κάτι που δεν ίσχυε στη Ρουμανία το τελευταίο διάστημα της παρουσίας μου. Όταν παίζεις μεγάλους αγώνες, είναι σημαντικό να ξέρεις πως έχεις ανθρώπους πίσω να σε ωθήσουν, να σε ενθαρρύνουν. Αν δεν έχεις την στήριξη τους, είναι ακόμη πιο δύσκολο. Και στην Τούμπα, οι οπαδοί μας ήταν φανταστικοί".

Για το αν σε κάθε ματς η Τούμπα είναι όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Όχι, όχι. Δεν είναι κάθε παιχνίδι όπως με τον Ολυμπιακό. Συνήθως υπάρχουν 15.000 με 20.000 οπαδοί στο γήπεδο. Οι οπαδοί είναι πάντα οπαδοί όμως. Εδώ συγκεκριμένα, είναι... τρελοί με την καλή έννοια. Έρχονται και σε σταματούν στο δρόμο, θα σου μιλήσουν, θα ζητήσουν φωτογραφίες, συμβαίνουν τα πάντα. Οπότε θα πρέπει να μένει κανείς περισσότερο σπίτι του, δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις εύκολα στο δρόμο".

Για τις συγκρίσεις με αυτό που συνέβαινε στο Βουκουρέστι: "Όχι, δεν είναι καθόλου έτσι. Στο Βουκουρέστι ο κόσμος δεν είναι τόσο ανοιχτός και πρόθυμος να σου ζητήσει μια φωτογραφία ή ακόμη και να συμβεί, είναι κάτι της στιγμής. Εδώ σου μιλάνε, σε ρωτάνε πως πάει, τι σου αρέσει και τι όχι, να σχολιάσω τους αγώνες. Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος είναι τρελός!"

Για όσα γράφονται στον Τύπο περί εύνοιας του Ολυμπιακού: "Ναι, καταλαβαίνω τι μου λες. Όταν ήρθα στην Ελλάδα και υπέγραψα εδώ μου είπαν πως υπάρχει ένα σύστημα που βοηθάει τον Ολυμπιακό με τους διαιτητές. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλύτερους ποδοσφαιριστές και ο Ολυμπιακός έχει χάσει κάποια από την αξία του. Νομίζω πως μπορούμε να πάρουμε ένα τρόπαιο φέτος ή την επόμενη χρονιά. Σίγουρα φέτος τον Μάιο φαντάζει πιο δύσκολο, αν είχαμε κερδίσει τον Ηρακλή, μπορούσαμε να ελπίζουμε καθώς θα ήμασταν στο -6 από τον Ολυμπιακό. Την επόμενη σεζόν όμως το θέλουμε σίγουρα το πρωτάθλημα! Θέλουμε να το κατακτήσουμε για την ιστορία αυτού του συλλόγου...".

Για το σίριαλ της μετεγγραφής του στον ΠΑΟΚ και το φόβο ότι μπορούσε να χαλάσει: "Κι εγώ φοβόμουν! Στη Στέαουα έδωσα τα πάντα, έκανα τα πάντα, δεν είχα πια κίνητρο να αγωνιστώ. Είχα δείξει τι μπορώ να κάνω και τι όχι. Ήταν καιρός να αλλάξω, να πάω σε μια χώρα που δεν με γνωρίζουν. Θέλω να αλλάζουν τα πράγματα, δεν μπορώ να μένω κάπου μόνο για τα χρήματα...".