Skip to main content

Μεϊμαράκης από Θεσσαλονίκη: Ψηφίστε «ναι» κι ας είναι διχαστικό

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε εκδήλωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης απόψε κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική και διχαστική συμπεριφορά.

Κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στο δημοψήφισμα, παρότι αυτό είναι αντιδημοκρατικό και διχαστικό, όπως είπε, έκανε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Holiday Inn, ενώπιον περισσότερων των 400 ατόμων, ο κ. Μεϊμαράκης επιχείρησε να πείσει ότι το «ναι» την Κυριακή είναι αδήριτη ανάγκη για να έχει η χώρα επόμενη μέρα. Μάλιστα, οι αποδοκιμασίες έπεσαν... βροχή, όταν ανέφερε το όνομα της διαδόχου του στη Βουλή, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Δεν είναι μόνο το δημοψήφισμα για την Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα. Κρίνεται αν θα είμαστε μόνοι μας στο πουθενά ή σε μια οικογένεια με ασφάλεια και μέλλον», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «πρωθυπουργό παντός καιρού, αλλά που φοβάται τις φουρτούνες», ενώ είπε πως οι δανειστές ήταν πιο σκληροί απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση σε σχέση με τη σημερινή.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέστησε πάντως ηρεμία και ψυχραιμία, χωρίς τραμπουκισμούς. «Διχάζουν το λαό. Πουθενά στην Ευρώπη δεν έγινε κάτι αντίστοιχο, να προκηρυχθεί δημοψήφισμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Υπήρχε περιθώριο τουλάχιστον έξι μηνών. Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας», σημείωσε. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Έλενα Ράπτη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, πολλοί αυτοδιοικητικοί και οι πρώην γενικοί γραμματείς κ.κ. Κοκόρης, Βαρτζόπουλος και Σιμόπουλος.