Skip to main content

Βανδαλισμοί στην παιδική χαρά της οδού Πλάτωνος στον Εύοσμο (φωτο)

Άγνωστοι παραβίασαν τις κλειδωμένες εισόδους και επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές του περιβάλλοντα χώρου, εγκαταστάσεων και παιχνιδιών.

Πριν καλά - καλά λειτουργήσει η πρότυπη, σύγχρονη και πλήρως ανακατασκευασμένη παιδική χαρά της οδού Πλάτωνος στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, πριν προλάβει να ανοίξει τις πύλες της στα παιδιά, γνώρισε την καταστροφική μανία αγνώστων, στο διάστημα όπου το έργο της ανακατασκευής της είχε ολοκληρωθεί αλλά η παιδική χαρά παρέμεινε κλειδωμένη, εν αναμονή της έκδοσης σήματος καταλληλότητας.

Άγνωστοι όχι μόνο παραβίασαν τις κλειδωμένες εισόδους, αλλά με πρωτοφανή αγριότητα επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές του περιβάλλοντα χώρου, εγκαταστάσεων και παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, ομάδα αγνώστων παραβίασε επανειλημμένα τις εισόδους της παιδικής χαράς, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, με αποκορύφωμα την 13η Ιανουαρίου, οπότε σημειώθηκαν και νέα επεισόδια βανδαλισμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα επεισόδια αυτά εκδηλώθηκαν δύο ημέρες πριν την έκδοση του σήματος καταλληλότητας που θα σήμανε την επίσημη έναρξη λειτουργίας της.

Οι καταστροφές που υπέστη η παιδική χαρά της οδού Πλάτωνος αφορούν στην αποξήλωση τμήματος της περίφραξης, στον βανδαλισμό παιχνιδιών, πρόσθετων εγκαταστάσεων και των προστατευτικών ασφαλείας του παιχνιδιού και στην καταστροφή του χυτού ελαστικού δαπέδου. Σε ό,τι αφορά στο τελευταίο, οποιαδήποτε επέμβαση αποκατάστασης θα αποτελεί «μπάλωμα» με μη αισθητικό αποτέλεσμα.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και την απογοήτευσή μας για τα επεισόδια βανδαλισμών που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε μια παιδική χαρά πραγματικό κόσμημα. Αυτός ο πρότυπος χώρος αναψυχής και παιχνιδιού έγινε στόχος ομάδας περιθωριακών ατόμων πριν ακόμη παραδοθεί προς χρήση, αμαυρώνοντας την εικόνα του δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών με ιδίους πόρους.

Η παιδική χαρά μελετήθηκε και ανακατασκευάστηκε με βάση όλα τα ισχύοντα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων, καθώς διαθέτει παιχνίδια για ηλικίες από 1+ έως 14 ετών.

«Ο σεβασμός και η προστασία του κοινόχρηστου χώρου είναι ζήτημα όλων των πολιτών. Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση στους δημότες να συμβάλουν στη διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας και να καταγγείλουν, είτε στις υπηρεσίες του δήμου μας είτε στην αστυνομία, οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά υποπέσει στην αντίληψή τους», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.