Skip to main content

Σύγχυση από τη δήλωση Βαλαβάνη για μπλόκο στις τραπεζικές θυρίδες

Όποιος έχει θυρίδα μπορεί με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα, δήλωσε η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ.

Σε μια δήλωση-σοκ προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ερωτηθείσα για το τι θα γίνει με τις θυρίδες των τραπεζών.

Μιλώντας στον Alpha, είπε πως «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ενώ λίγο αργότερα και ύστερα από τις αντιδράσεις παρευρισκομένων, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως το κράτος δεν θα πάρει τα χρήματα όσων έχουν λεφτά σε θυρίδα. Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι οι καταθέτες δεν μπορούν να πάρουν ούτε κοσμήματα, ούτε χρήματα παρά μόνο έγγραφα.

Σημειώνεται πως ερωτηθείς από το Mega για τη δήλωση της κας Βαλαβάνη, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε πως πρόκειται για προσωπική άποψη της υπουργού και όχι για κυβερνητική απόφαση.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, απαντώντας στις δηλώσεις της Ν. Βαλαβάνη τόνισε πως με βάση τη διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα δεν είναι παρών τραπεζικός υπάλληλος κατά το άνοιγμα της θυρίδας. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση και πως όλα θα συζητηθούν στην αποψινή συνάντηση του υπουργείου Οικονομικών με τραπεζίτες.

Με νέες της δηλώσεις η κυρία Βαλαβάνη είπε ότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις σχετικά με τις θυρίδες οι οποίες θα εξεταστούν στην αποψινή σύσκεψη.