Skip to main content

Βάιντσιρλ: Επιθετικά κόντρα στον ΠΑΟΚ, να προχωρήσουμε στον θεσμό(vid)

«Κερδίσαμε αυτοπεποίθηση από τα τελευταία θετικά μας αποτελέσματα και περιμένουμε αύριο ένα καλό παιχνίδι», δήλωσε ο προπονητής της Σάλκε

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ευρωπαϊκού αγώνα της Σάλκε ο προπονητής, Μάρκου Βάιντσιρλ υπογραμμίζοντας πως η ομάδα του θέλει να επιβάλει το παιχνίδι της με στόχο να προχωρήσει στο Europa League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «βασιλικών μπλε»:

Για τα τελευταία θετικά αποτελέσματα: «Κερδίσαμε αυτοπεποίθηση και περιμένουμε αύριο ένα καλό παιχνίδι».

Για την απουσία του Μπενταλέμπ και το πώς θα καλυφθεί: «Είχε πρόβλημα, έμεινε εκτός αποστολής. Έχουμε επιλογές, θα δείτε αύριο ποιος θα τον αντικαταστήσει».

Για το αν θα κάνει ευρύ ή όχι ροτέισον: «Το σημαντικό είναι να βρω τη σωστή ενδεκάδα που να έχει ρυθμό στα παιχνίδια. Θα το δείτε αυτό και στη συνέχεια».

Για το αν το σημαντικότερο είναι να κρατήσει η ομάδα του μηδέν παθητικό ή να σκοράρει: «Το σημαντικότερο είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Το μηδέν στην άμυνα είναι σημαντικό αλλά δεν θα έλεγα όχι στο γκολ. Περιμένω φοβερή ατμόσφαιρα, ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, εμείς, όμως, θα παίξουμε δημιουργικά και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά σημεία μας».

Για την εικόνα που έχει από τον ΠΑΟΚ: «Και οι δύο ομάδες είναι καλές. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων, είναι ποιοτικός. Εμείς έχουμε το δεύτερο ματς στην έδρα μας κι αυτό είναι ατού. Έχουμε μεγάλες βλέψεις για τη διοργάνωση».

Για το πως σχολιάζει τη δήλωση του Ίβιτς ότι είναι προετοιμασμένος και για εκπλήξεις από μέρους του: «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του προπονητή της αντίπαλης ομάδας, έχω ποικιλία παικτών, κάποια συστήματα που εφαρμόζω και τα προσαρμόζω και με βάση τον αντίπαλο». 

Για τον χαρακτήρα των αγώνων με τον ΠΑΟΚ και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι φίλαθλοί τους: «Η ομάδα μου πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, οι οπαδοί, όπως πάντα, θα μας βοηθήσουν».

Για τα σημεία παιχνιδιού που ξεχωρίζει στον ΠΑΟΚ: «Είναι ομάδα με λύσεις στην επίθεση, αλλά και οργανωμένη αμυντικά, αν και δεν παίζει αμυντικά».

Για το αν αισθάνεται την πρόκριση ως υποχρέωση για την ομάδα του: «Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ το έδειξε με την απόδοση του απέναντι στην Φιορεντίνα».

Από τη μεριά του, ο αρχηγός του γερμανικού συλλόγου, Μπένεντικτ Χέβεντες σχολίασε:

Για την καλή απόδοση της ομάδας του τελευταία: «Αισθανόμαστε καλύτερα, η ομάδα παίζει και ελκυστικό και πετυχημένο ποδόσφαιρο. Έχουμε ηρεμία και το διασκεδάζουμε μέσα στο γήπεδο. Όπως είπε και ο κόουτς, έχουμε αυτοπεποίθηση και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά σημεία μας. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς εναντίον της Μπάγερν, όπου παίξαμε πολύ καλά. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και θέλουμε να το βγάλουμε μέσα στο γήπεδο». 

Για την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας που χαρακτηρίζεται ως «μαύρη κόλαση»: «Είναι παιχνίδια που θέλει να παίζει κάθε παίκτης. Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό και είναι κίνητρο για να έχουμε καλή απόδοση».

 

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου ακολούθησε η προπόνηση της ομάδας στο γήπεδο της Τούμπας στην οποία φυσικά δεν έλαβε μέρος ο Ναμπίλ Μπένταλεμπ που δεν ακολούθησε την αποστολή στη Θεσσαλονίκη καθώς αντιμετωπίζει στομαχικές διαταραχές. Αντίθετα στο οπλοστάσιο του Μάρκους Βάιντσιρλ τέθηκε κανονικά ο Έρικ Τσούπο-Μοτίνγκ που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν στον προσαγωγό.