Skip to main content

Βαφειάδης: Να γίνει όσο πιο καθαρός και δυνατός ο Ηρακλής

Ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» ποδοσφαιρικού τμήματος μίλησε για την προσπάθεια απαλλαγής του συλλόγου από τα χρέη της προηγούμενης ΠΑΕ

Για την προσπάθεια απαλλαγής του Ηρακλή από τα χρέη της προηγούμενης ΠΑΕ αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Fair Play», ο Νίκος Βαφειάδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» ποδοσφαιρικού τμήματος:

Ο κ. Βαφειάδης τόνισε αρχικά: «Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να μπορέσει η ομάδα να αλλάξει σελίδα. Γίνονται κινήσεις και σιγά-σιγά προσπαθούμε να ετοιμάσουμε το πλαίσιο για την επόμενη μέρα, όταν η ομάδα κατακτήσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αυτό που χρειάζεται για να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια. Γίνονται διαδικασίες ώστε η ομάδα να αποκομίσει τα λιγότερα δυνατά χρέη που έχει αφήσει από την προηγούμενη ΠΑΕ ο κ. Παπαθανασάκης. Πράγματι ο Ηρακλής δε θα ασχοληθεί με δημόσιους φορείς, γιατί ακολουθούν το ΑΦΜ και τα φυσικά πρόσωπα που υπήρχαν στη διοίκηση της ΠΑΕ την περσινή περίοδο. Η νέα ΠΑΕ θα ασχοληθεί μόνο με τα ποδοσφαιρικά χρέη που την αφορούν, τα οποία είναι μικρά σε αριθμό. Για το οριστικό ποσό θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω όταν έχω την πλήρη εικόνα από τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι το νούμερο θα είναι αποτρεπτικό και για κάποιον άνθρωπο που θα θέλει να επενδύσει».

Και πρόσθεσε: «Παλιότερα οι ομάδες κληρονομούσαν τα χρέη προς το δημόσιο. Όμως, το δημόσιο έχει τον τρόπο να εισπράττει τα χρήματα, οπότε θα πρέπει να διασφαλιστούν οι ποδοσφαιρικές οφειλές. Και η νέα ΠΑΕ οφείλει να πληρώσει το 50% αυτών των χρεών».

Για το ενδεχόμενο να υπάρχει ενδιαφέρον από πιθανό επενδυτή: «Συζητήσεις μπορεί να γίνονται, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καταληκτικό. Αν κάποιος προκριθεί και μας δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να στηρίξει αυτό το εγχείρημα, εμείς είμαστε ανοιχτοί. Ίσως να βρεθούν και δέκα άτομα, που συνολικά θα συμβάλλουν στην προσπάθεια. Στόχος μας, πάντως, είναι ο Ηρακλής να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρός την επόμενη μέρα και να πάρει τη θέση που του αρμόζει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την κίνηση στην πώληση των μίνι διαρκείας για τα μπαράζ: «Πηγαίνουν πολύ καλά, ο κόσμος βοηθάει. Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά όπως καταλαβαίνετε το γνώριμο χαρακτηριστικό του Έλληνα είναι να κάνει τις όποιες ενέργειες την τελευταία ώρα. Πιστεύω ότι στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, που θα γίνει και η στέψη του πρωταθλητή, θα είναι ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει να χειροκροτήσει αυτά τα παιδιά, που κάναμε μία τιτάνια προσπάθεια και την πετύχανε».

Για τις επαφές του Ηρακλή με τους αντιπάλους στα μπαράζ για παραχώρηση εισιτηρίων: «Με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου ακόμα δεν ήρθαμε σε κάποια συνεννόηση. Ο Βόλος, από την πλευρά του, είναι μία ομάδα η οποία δεν εκδίδει εισιτήρια, τα δίνει μόνο στα μέλη του. Αν συμβεί αυτό με εμάς, θα προσπαθήσουμε να τους εξηγήσουμε ότι ο Ηρακλής είναι ένας τεράστιος σύλλογος κι έχει πολύ κόσμο από πίσω του. Όπως κι εμείς θέλουμε να φιλοξενούμε οποιαδήποτε ομάδα».