Skip to main content

Βαφειάδης: Δεν μπαίνει κανείς πάνω από την ιστορία του Ηρακλή

«Μέσα στη βδομάδα το θέμα του Τάι θα λήξει, από αύριο το πρωί θα τρέξουν οι διαδικασίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των «κυανολεύκων»

Για τα τρέχοντα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή μίλησε στον ρ/σ «Arena», ο Νίκος Βαφειάδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής των «κυανολεύκων»:

Για την κατάσταση στον Ηρακλή: «Προσπαθούμε να επιλύουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο που στήθηκε όλο αυτό το εγχείρημα, με τους ανθρώπους που ήρθαν εθελοντικά να βοηθήσουν την ομάδα, για την αναστήλωση του κατεστραμμένου κτηρίου, που λεγόταν Ηρακλής σε όλα τα επίπεδα και έχουμε τη τιμή να εκπροσωπούμε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας. Παρόλα τα προβλήματα ο Ηρακλής εκπέμπει υγεία και δείχνει ότι βαδίζει σε ένα σωστό δρόμο όσον αφορά στο αύριο του. Και αυτό επειδή έχουν έρθει κοντά της άνθρωποι που την πονούν και προσπαθούν να κινούνται μέσα σε επαγγελματικά πρότυπα όπως οφείλουν απέναντι στο κύρος και την ιστορία του Ηρακλή, έστω και η ομάδα αγωνίζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία».

Για το δελτίο του Τάι: «Θεωρώ ότι μέσα στην εβδομάδα το θέμα του Τάι όσον αφορά την άδεια παραμονής του θα λήξει και θα σταλεί για την έκδοση του δελτίου του για να μπορεί να αγωνίζεται κανονικά. Δεν θεωρώ ότι το θέμα θα καθυστερήσει πολύ, είχε να κάνει με τον ερχομό της συζύγου του στην Ελλάδα, από αύριο το πρωί θα τρέξουν οι διαδικασίες».

Για το θέμα που προέκυψε με τον Ατέρμονα: «Σέβομαι τον πρόεδρο του Ατέρμονα για τον αγώνα που κάνει και το σύλλογο για τη δραστηριότητα του. Υπήρξε μια ανάρτηση από την πλευρά του Ατέρμονα που αναφέρει πως το διοικητικό συμβούλιο του Ηρακλή υπήρξε ασυνεπές για ένα διεθνές φιλικό που είχε προγραμματιστεί απέναντι σε μια ρουμανική ομάδα. Στην αρχή δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε, γιατί όλο το συμβούλιο αλλά και εγώ δηλώνουμε παντελή άγνοια για συμφωνία με το σύλλογο αυτό για την διεξαγωγή ενός φιλικού. Προτρέψαμε τον πρόεδρο του Ατέρμονα να δημοσιεύσει το όνομα του ανθρώπου με τον οποίο μίλησε, γιατί εγώ και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη διοικητικού συμβουλίου του Ηρακλή δηλώνουμε άγνοια επί του θέματος. Και θέλουμε να μάθουμε με ποιον έχουν μιλήσει και τι έχει συμβεί. Γιατί σε περίπτωση ενός διεθνές φιλικού υπάρχει ανταλλαγή συγκεκριμένων εγγράφων, δεν είναι ένα απλό φιλικό και θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια προ συμφωνηθέντα».

Για την κλήση σε απολογία του Γιούδα: «Ο ποδοσφαιριστής υπέπεσε σε ένα πειθαρχικό παράπτωμα απέναντι στο σύλλογο, κλήθηκε σε απολογία, παραδέχθηκε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη και από το συμβούλιο και από τον κόσμο της ομάδας. Είναι στις προθέσεις του μόλις επιστρέψει στην κανονικότητα των προπονήσεων να ζητήσει συγνώμη και από τους συμπαίκτες αλλά και τον προπονητή του για τη συμπεριφορά του αυτή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας είμαστε περαστικοί από τον Ηρακλή, που έχει εκατό δέκα χρόνια ιστορία και θα έχει και άλλα χίλια, και πολύ μικροί για να δείξουμε την παραμικρή ασέβεια. Δεν θα μπορούσε λοιπό το συμβούλιο να μην επιβάλλει μια τιμωρία γιατί το θέμα του σεβασμού απέναντι στον Ηρακλή είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να βγει αυτή την γραμμή είτε είναι ποδοσφαιριστής, είτε προπονητής, είτε διοικούντες, είτε πρόεδρος».

Για τα χρέη που βαραίνουν την ΠΑΕ Ηρακλής: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ηρακλής δεν πρόκειται να γίνει ποτέ φυσική συνέχεια του Σπύρου Παπαθανασάκη και της ΠΑΕ της οποίας είχε τις μετοχές. Δεν πρόκειται να υπάρξει αναβίωση της ΠΑΕ και να λειτουργήσουμε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για ανθρώπους που δημιούργησαν τα χρέη στον Ηρακλή. Θα γίνει σύσταση νέας ΠΑΕ. Εμείς προσπαθούμε να προβλέψουμε το μέλλον και να αντιμετωπίσουμε ένα αδυσώπητο παρόν. Και αυτό λέει ότι πρέπει να είμαστε συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πάντες, που είμαστε. Να καταφέρει η ομάδα να πάρει την πρώτη θέση να μπει στα πλέι οφ για να διεκδικήσει την άνοδο και όταν πλέον όλα αυτά τα κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί ήδη γίνονται διεργασίες ώστε ο Ηρακλής να επωμιστεί το μικρότερο δυνατό κακό που άφησαν όσοι έχουν διοικήσει την ΠΑΕ. Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν όταν και εφόσον επιτευχθεί ο στόχος».