Skip to main content

UBS: Θετική αξιολόγηση για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

Η τράπεζα UBS εμφανίζεται θετική σε ό,τι αφορά τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, διαπιστώνοντας σημάδια προόδου στις συζητήσεις με τους δανειστές.

Περισσότερο θετική εμφανίζεται η τράπεζα UBS απέναντι στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, καθώς τα σημάδια προόδου στις συζητήσεις με τους δανειστές υποδεικνύουν ότι ο κλάδος μπορεί να ανακάμψει.

«Κινούμαστε πιο εποικοδομητικά απέναντι στις ελληνικές τράπεζες γι' αυτό και αναβαθμίσαμε την Alpha Bank σε "buy"», είπε σε έκθεσή της η UBS την Τρίτη, όπως αναφέρει το Reuters.

«Το σημείο εκκίνησης ενέχει μεγάλο ρίσκο και οι κίνδυνοι αφθονούν, παρόλα αυτά διαβλέπουμε μία θεμελιώδη επενδυτική ευκαιρία και οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν περιθώρια ανόδου», πρόσθεσε η τράπεζα.

Η άποψη της UBS αντικατοπτρίζει παρόμοια ενισχυτική θέση της Morgan Stanley, η οποία νωρίτερα αυτό τον μήνα εκτίμησε ότι οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές μπορεί αυξηθούν κατά 90%, σε περίπτωση που η Ελλάδα και οι πιστωτές της καταλήξουν σε συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει σε απελευθέρωση νέων κεφαλαίων και ελάφρυνση του χρέους.