Skip to main content

Τζιτζικώστας: Το φιάσκο της δεκαετίας η διαπραγμάτευση για Σκοπιανό

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί κινδύνου διχασμού της χώρας σε Βορρά - Νότο. Βολές κατά κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό

Το μεγαλύτερο φιάσκο που γνώρισε η χώρα την τελευταία δεκαετία χαρακτήρισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήταν τραγικοί», προβλέποντας πως «αν και δεν είναι θιασώτης της μη λύσης, φαίνεται πως εξαιτίας των λαθών της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση δεν θα καταλήξει πουθενά και δεν πηγαίνουμε για λύση».

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί κινδύνου διχασμού της χώρας σε Βορρά και Νότο, ενώ δήλωσε ότι «ανησυχεί» για πιθανές απρόσμενες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, από ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο» τις φήμες για προσπάθεια δημιουργίας «Λέγκας του Βορρά», ενώ αναφερόμενος στην επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη εξέφρασε την απορία του πώς ένα έργο κόστους 1 δισ. ευρώ εξαγγέλλεται με διασφαλισμένη χρηματοδότηση μόλις 30 εκ. ευρώ.

Ερωτηθείς για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το σχέδιό της, με αποτέλεσμα να «παίζει κρυφτό», ενώ για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές υπογράμμισε ότι αποτελεί «παράγοντα αστάθειας».