Skip to main content

Τζιτζικώστας: Tο 2017 να ξημερώσει και στην Ελλάδα από το βαθύ σκοτάδi

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αντάλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, των αρχών και φορέων της Θεσσαλονίκης και πολίτες.

Στη δοξολογία των Θεοφανείων και την τελετή του αγιασμού των υδάτων, στη Θεσσαλονίκη, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία πλήθους πιστών παρακολούθησε τη δοξολογία των Θεοφανείων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου και ακολούθως μετέβη στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης, για την τελετή αγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αντάλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, των αρχών και φορέων της Θεσσαλονίκης και πολίτες.

Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων, ο κ. Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε αυτή τη σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε καλή φώτιση και χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Λένε ότι η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει. Θέλω λοιπόν να ευχηθώ για το 2017, να ξημερώσει και στην Ελλάδα από το βαθύ σκοτάδι, να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας, να βγούμε από τα αδιέξοδα, να μπορέσει ξανά ο ελληνικός λαός, όλοι μας, να σηκωθούμε όρθιοι και να προχωρήσουμε μπροστά. Νομίζω ότι όλοι μαζί οι Έλληνες, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους».

Το παρών στις εκδηλώσεις των Φώτων για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνης Γυφτόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Συντονιστής Μεταναστευτικού και Κοινωνικής Συνοχής Χάρης Αηδονόπουλος.